Понедељак, 26. Децембар 2022.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У ВРТИЋУ „ПЧЕЛИЦА“

Вишегодишњем улагањем у Предшколску установу „Пчелица“ у Неготину отклоњени су бројни проблеми са којима су се суочавали, створени бољи услови за боравак деце као и рад запослених у овој установи. Радови на реконструкцији четири тоалета у јасленом делу вртића који су финансирани из буџета Општине Неготин, приведени су крају.

„ У претходном периоду доста је урађено у неготинској предшколској установи али нам предстоје још неке инвестиције које желимо да реализујемо. У договору са директором установе већ смо направили планове за следећу годину. У наредној фази, после реконструкције још четири тоалета који су преостали, размишљаћемо о неким новим стварима, можда новом објекту за јаслене групе, с обзиром да је то потребно, рекао бих на нашу радост али и опомену да морамо озбиљно да размотримо и радимо на повећању капацитета за боравак наших најмлађих суграђана. Добра ствар је што имамо потребе за повећањем капацитета, што уједно показује да Неготин има будућност, јер ако нема деце онда све оно што радимо губи смисао.“

Услуге Дечјег вртића „Пчелица“ тренутно користи 520 малишана распоређених у пет јаслених и 19 вртићких група које похађају деца узраста од 3 године до поласка у школу. На листи чекања налази се педесетак деце, првенствено беба што указује на потребу за изградњом нових капацитета.

„ Завршили смо четири купатила у јасленом делу. Ова купатила годинама нису рађена, тридесетак година су стара,и мокри чвор је представљао велики проблем. Наши васпитачи и медицинске сестре нису могли адекватно да раде. Зато нам ова инвестиција много значи и желим да се захвалим на издвојеним средствима локалној самоуправи што су нам омогућили да наше медицинске сестре лакше раде а и да наша деца имају боље услове.“ истакла је Горана Ивковић, директорка ПУ „Пчелица“.
 
Вредност радова спроведених у четири тоалета износи 2.410.000 динара са ПДВ-ом.
 
 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.