Среда, 08. Мај 2013.

Општинско веће

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН 


Владимир Величковић, председник општине Неготин 

Рођен је 13.12. 1978. године у Неготину. Завршио  Основну школу „Вук Караџић“ и  Гимназију  „Предраг Костић“ у Неготину. Факултет физичке културе у Нишу завршио  је 2003. године и стекао звање : дипломирани  педагог физичке културе. Од 2001. до 2003. године живео у Бечу и играо кошарку али после теже повреде напушта Беч и враћа се у Србију. Од 2004. до 2007. године био је власник и тренер у Рекреационом клубу „Релакс“  где  је радио на едукацији здравог живота и правилног вежбања са децом и старијима. Радио је као спасилац на базену у периоду од 2005. до 2007. године, уједно држећи и школу пливања. Упоредо од 2003. радио је и као тренер млађих женских категорија у КК „Хајдук Вељко“ и био играч у сениорском тиму до 2007. године, када престаје са активним играњем кошарке.

Радни однос је засновао као професор физичког васпитања 2005. године у Основној школи у Рајцу, а од јануара 2006. године и као професор у Неготинској гимназији.

Водио је више секција, као што су кошарка, мали фудбал, где је остваривао завидне резултате. Водио је и плесну секцију у школи, учећи децу класичним плесовима, што је касније довело до ангажовања у матурском плесу од 2008. године, до данас, а 2009. школа учествује у обарању Гинисовог рекорда по броју учесника у целој Европи, за шта и  добија и сертификат. 

Јануара 2016. године постављен је на место в.д. директора Неготинске гимназије, а 01.септембра 2016. изабран је за директора ове школе. 

Од 21. фебруара 2017. године до 27.октобра 2017. године обављао је функцију Председника општине Неготин, а 27. октобра 2017. године именован је за Председника Привременог органа општине Неготин.

Ожењен је и отац троје деце.

 

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН 


Мерлина Селенић, заменик председника општине Неготин 


Рођена 24.08.1983. године у Неготину. Основну школу „Вук Караџић“ завршила у Неготину а средњу Пољопривредну школу „Рајко Боснић“ у Букову. Звање економисте у менаџменту, стиче на Вишој школи за менаџмент Зајечар а затим је дипломирала на Високој школи за пословну економију и предузетништво и тиме стекла звање дипломираног економисте.  Од 2006. до 2008. године радила у експозитури Еуро банке у Неготину. Од 2015. до 2017. била је радник Дома културе “Стеван Мокрањац”. Посао помоћника председника Општине Неготин за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница обављала је од марта до краја октобра 2017.године када је именована за члана Привременог органа општине Неготин.

Удата је, мајка једног детета.


ЧЛАНОВИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН


1. Далибор Машић, спортски радник

Рођен 05.10. 1980. године у Неготину. Завршио средњу Електротехничку школу у Неготину. Своје прве рукометне кораке започиње још као дете у РК „Хајдук Вељко“ из Неготина. У свом узрасту постиже индивидуалне и колективне резултате, а од самог почетка рукометне каријере показује назнаке стабилне личности, фер-плеј играча и правог спортисте. Управо то му помаже да постане једна од најистакнутијих спортских личности у Неготину. У свом тиму увек поштован, за своје колеге веома цењен на територији читаве Србије. Са клубом РК „Хајдук Вељко“ прошао велике успехе, од екипе у нижим ранговима такмичења, до стандардног прволигаша у СР Југославији и данас једне од најбољих екипа у Првој рукометној лиги Србије. После 26 година играња рукомета за РК „Хајдук Вељко“, 29. маја 2016. године. ставља тачку на играчку каријеру. Колико поштовања ужива у свом родном граду показале су пуне трибине и вишеминутни аплаузи на крају опроштајног меча у неготинској Хали спортова. Читаву своју рукометну каријеру провео је у неготинском прволигашу и поред многобројних добрих понуда, а заљубљеност у рукомет, спорт и Неготин и данас показује јер је после играчке каријере вршио функцију Тим менаџера РК „Хајдук Вељко“. Иза себе има и многобројне подухвате када су развој спорта и рукомета у Крајини у питању. Учесник је и један од организатора мини-рукометног турнира у Неготину. Увек присутан у хуманитарним акцијама како тимским, тако и индивидуално. Један од покретача хуманитарне акције прикупљања новца за лечење деце на територији Неготинске Крајине. Вице шампион Прве лиге Србијем учесник „Плаво-беле“ лиге СР Југославије, спортиста године у Неготину.

Функцију члана Општинског већа за спорт и омладину обављао је од 21. фебруара до 27. октобра 2017. године.

Говори енглески језик.

2. Драгиша Радуловић, политиколог

Рођен је 30.07.1948. године у Радујевцу. Основну школу и Гимназију завршио је у Неготину. Факултет политичких наука, смер Међународни односи, завршио у Београду. Радио је у ИХП Прахово на месту новинара и руководиоца за правне, кадровске и опште послове и информисање и на месту директора Радио телевизије Крајина. Био је председник Одбора синдиката у РТБ Бор, председник Извршног одбора Удружених радио станица Србије, делегат у СО Неготин и секретар СИЗ информисања Општине Неготин. Бави се новинарством, изучавањем и публицистиком, углавном за потребе српске дијаспоре, стварајући притом везе матице и дијаспоре. Организовао више сусрета дијаспоре Кладова, наших људи који живе и раде у скандинавским земљама. Организовао са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије презентацију привредних потенцијала општина Борског и Зајечарског округа у Бечу. Организовао посете челних људи Неготина српским клубовима и удружењима у Аустрији. Говори француски језик.

Функцију члана Већа задуженог за дијаспору обављао је од 21. фебруара до 27. октобра 2017. године.

Ожењен, отац двоје деце.

3.Татјана Панић, економиста у менаџменту

Рођена 18.03.1970.године у Зајечару. Живи у Неготину где је завршила Основну школу „Вук Караџић“ и Гимазију „Предраг Костић“. Вишу школу за менаџмент, смер менаџмент, завршава 2004. године и стиче звање економисте у области менаџмента. Свој радни век започиње у Радио Крајини октобра 1990.године као хонорарни сарадник у Омладинском програму. Већ почетком 1991. године почиње каријеру водитеља – спикера ангажовањем у редовном програму Радио Крајине. Стално запослење добија у јануару 1992. године. Један је од првих спикера Телевизије Крајина која свој рад започиње у фебруару исте године. Посао спикера- водитеља усавршава у ЈП РТВ Крајина у коме је касније ангажована на пословима музичког и филмског уредника Телевизије Крајина. Радила је и на месту организатора радијског и Тв програма и новинара – репортера до новембра 2008. године.  Била је  хонорарни сарадник интернет радио станице од 2011. до 2013. године. Као новинар – водитељ ради и у периоду децембар 2013 - мај 2014. године на локалној Телевизији Транс. Од мајај 2014. године до  краја октобра 2017. обављала функцију  члана Већа задуженог за културу, информисање и туризам. Говори енглески језик.

4. Миодраг Станојевић, професор хемије

Рођен 30. јула 1953. године у Медвеђи. Завршио Природно-математички факултет у Приштини и стекао звање професор хемије. Од 1979. до 2018. године радио као професор хемије у Неготинској гимназији. 2001. године именован од стране министра просвете за вршиоца дужности директора Неготинске гимназије, а годину дана касније и за директора ове школе.
Обављао је и функцију заменика председника Скупштине општине Неготин, а био је и члан Општинског већа задужен за образовање и просвету.

Ожењен, отац једог детета.

5. Драган Радосављевић, дипломирани инжењер пољопривреде

Рођен је 02.03.1977. године у Неготину. Завршио Основну школу “Вук Караџић” у Неготину, Пољопривредну школу “Рајко Боснић” у Букову и Пољопривредни факултет у Земуну и тиме стекао звање дипломираног инжењера пољопривреде за сточарство. Од априла 2008. године запослен је у Пољопривредној саветодавно стручној служби у Неготину као самостални стручни сарадник из сточарства. Учествовао у више домаћих и међународних пројеката. Говори енглески језик.

Ожењен, отац двоје деце.

6. Љутица Јовановић, дипломирани економиста

Љутица Јовановић рођен је 14.11.1963. године у Уровици. Завршио је ОШ „Вук Караџић“ и Гимназију “Предраг Костић“ у Неготину, наког чега своје образовање наставља на Економском факултету у Нишу, где стиче звање дипломираног економисте смера за привредни развој.

Своју каријеру започео је у приватној фирми где је од 1990. до 1992. године радио на позицији комерцијалног директора. Након овог искуства успешно спроводи у дело своју пословну идеју и отвара своју фирму где од 1992. до 2006. ради на позицији власника и директора фирме која броји 15-оро запослених.

Од 2006. ради на позицији директора  Alpha banke у Неготину, где проводи наредних 11 година, до децембра 2017.

Поред многобројних тренинга и семинара који се тичу менаџмента на различитим нивоима, 2006. године стиче звање лиценцираног стечајног управника на Правном факултету у Београду, а у јануару 2017. стиче и дозволу за посредовање у решавању спорова Министарства правде Републике Србије, чиме добија звање лиценцираног медијатора.

Ожењен, отац два детета.

7. Зоран Пуслојић, лекар специјалиста интерне медицине и гастроентерологије и хепатологије

Рођен 18.11.1963. године у Неготину од оца Димитрија и мајке Вере, обоје земљорадници. Основну школу завршио у Кобишници а средњу у Неготину, у Гимназији „Предраг Костић”, као добитник Вукове дипломе. 01.09.1983. г. почиње студије на Медицинском факултету у Нишу које завршава 20.03.1989.год. са средњом оценом 8,91.

1998.год. завршава специјализацију из интерне медицине у Клиници за интерну медицину КЦ Србије у Београду а 2009. год. и субспецијализацију из области гастроентерологије са хепатологијом у КЦ Ниш.

Од 01.09.1989. год. ради у Здравственом центру Неготин, на почетку као лекар опште праксе а затим од оснивања службе Хитне помоћи као лекар у Хитној служби. По завршетку специјализације почиње да ради у интернистичкој служби а од 2016 год. је начелник службе интерне медицине у ЗЦ Неготин.

Више од 20 година се активно бавио спортом а касније, до данашњих дана, био активан спортски радник.

У три мандата био одборник СО Неготин и у једном мандату члан општинског већа задужен за здравство.

Ожењен, супруга-лекар специјалиста гинекологије. Има ћерку која је такође завршила медицину.

8. Радиша Младеновић , дипл.инж. технологије

Рођен 13.09.1954. год у Неготину, основну и средњу школу завршио у Неготину, а након тога дипломирао на технолошко-металуршком факултету на смеру за хемијско инжењерство. Запослио се у ИХП у Прахову на месту погонског инжињера, затим директора радне организације Фосфорне 1 у реконструкцији, након тога као инж. у развоју и углавном радио на прочишћавању фосфорне киселине што и данас има своју примену, затим заменик директора РО Ђубрива, потом директор исте организације и на крају као заменик генералног директра ИХП Прахово. По приватизације ИХП и доласка Еликсира понуђено му је да буде технички директор и учествује у санирању тешких последица из претходних времена и у покретању производње. Тренутно ради као помоћник директора за технологију и развој у истој фирми.

1991.основао је приватну пекарску занатску радњу и до дана данашњег осим те радње развио и радњу за производњу и прераду млека и млечних производа, а од скора и развој у виноградартсву и винарској производњи. Као приватник опстаје  од 1991. године и тренутно запошљава 50 радника.

9. Милош Гагић, дипл.инж индустријске информатике

Рођен 19.01.1984.године у Неготину. Основну и средњу школу завршио у  Неготину. Од 2003-2009. године  студирао и дипломирао на Техничком факултету. У том периоду био члан Савета факултета, председник „Студенстке уније“ и члан Управног одбора студенстког центра. Од 2010. године ради у основној школи као наставник информатике и рачунартсва.

Од 2014.године изабра за секретара ИО СПС Неготин. 27.10.2017. године члан је Привременог органа општине Неготин.

Ожењен, супруга проф.разредне наставе, отац трогодишње ћерке.


РАСПОРЕД ДЕЖУРСТВА ЧЛАНОВА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН