Петак, 15. Новембар 2013.

Завршен пројекат "Здрав став 2013."

Поделом књига и захвалница, данас је и званично завршен пројекат “Здрав став 2013.”, који су заједнички реализовали Канцеларија за младе Општине Неготин и Мреже омладине Неготин.  

 

Пројекат је био намењем младима нашег града, а током његове реализације организовано је више активности. Пројекат је отворен  Бициклијадом, на релацији Неготина – Кусјак – Неготин, а након тога , организована је и манифестација "Шетња под маском", када су  центром града, шетали малишани са маскама, а у ревијалном програму наступили хорови и ритмичке секције основних школа „Бранко Радичевић“ и „Вук Караџић“, као и млади рецитатори. Током реализације пројекта оргранизовани су и турнири у малом фудбалу и тенису, а једна од најзначајнијих активности пројекта била је уградња WиФи уређаја у центру града. Иницијативу за ову акцију су покренули ученички парламенти Техничке школе и Неготинске гимназије, у сарадњи са Канцеларијом за младе.

 

Остварени су и одређени циљеви, реализацијом овог пројекта. Формиран је Омладински клуб при Канцеларији за младе,који броји око 50 активиста-волонтера, покренути су нови пројекти, за које је Омладински клуб носилац или партнер, а преко 200 младих је учествовало у пројектним активностима “Здрав став 2013.”

 

У малој сали зграде општине Неготин, данас је приређена и презентација реализованих активности, а са ученицима неготинских средњих школа разговарало се и о идејама за нове пројекте. На крају презентације, Срђан Јовић, координатор Канцеларије за младе и Иван Генчић, испред неформалног Омладинског клуба, уручили су младима захвалнице и књиге, као подстрек за даље активности.