Петак, 24. Аугуст 2018.

Уручене пензионерске картице у Србову, Буковчу и Кобишници

Владимир Величковић, председник Општине Неготин уручио је данас у Месној заједници Србово пензионерске картице. Идентификационе картице, које ће пензионерима знатно олакашати свакодневни живот, имајући у виду да ће се користити уместо последњег пензионог чека код доказивања статуса, добило је данас око 200 пензионера у Србову.

 

„Ова картица олакшаће пензионерима свакодневни  живот. У већим центрима се на више места може користити јер је укључено више приватних и јавних предузећа, код нас је то у зачетку. Локална самоуправа упућује апел свим предузећима да увиде  значај пензионерских картица и да омогуће нашим пензионерима куповину са попустом и на тај начин овој категорији становништва олакшају живот у финансијском смислу.  Од наредне недеље помоћићемо борској филијали ПИО фонда у организацији поделе картица  и у самом граду, највероватније на три локације, о чему ће грађани бити благовремено обавештени.“ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


Пензионерске картице садрже само основне податке (име и презиме, филијалу ПИО фонда, посебан идентификациони број) и тиме неће угрожавати безбедност пензионера а штампају се на терет ПИО фонда. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Картице су данас подељене и најстаријим мештанима у Кобишници и Буковчу где има око 530 пензионера.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.