Четвртак, 18. Јун 2020.

УРУЧЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА ОПШТИНСКИМ ФУДБАЛСКИМ КЛУБОВИМА


Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника Општине данас су, у малој сали општине Неготин, уручили спортску обућу и лопте општинским фудбалским клубовима. Фудбалским клубовима из Карбулова, Шаркамена, Сикола, Тамнича, Речке и Милошева уручена је опрема у вредности од 300.000 динара.



„ Развој спорта је веома важан сегмент живота у месним заједницама којима посвећујемо посебну пажњу. Стицајем околности у општинској лиги од наших 39 месних заједница такмичи се само шест клубова. Услови за бављење спортом на селу нису најбољи али локална самоуправа се увек труди да помогне колико може и помаже са спортским реквизитима како за школски тако и такмичарски спорт о коме је овде реч. Сваке године помажемо на овај начин, а ове године реч је о спортској обући и лоптама које су им потребне. Циљ је да те људе задржимо, да буду активни у спортском животу на селу. А то значи да људи могу викендом да се окупе, друже и буду активни.“ рекао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


Набавку спортске опреме реализовао је Општински фудбалски савез неготинског Спортског савеза општине Неготин. Вредност опреме износи 300.000 динара и финансирана је из буџета општине.


„Општина Неготин издваја довољна средства за физичку културу и за спортске активности клубова. Имамо пет клубова у Окружној лиги, надам се да ће и Карбулово као победник Општинске бити у вишем рангу јер на то има право, а локална самоуправа ће их подржати финансијски колико је у могућности. Општина у финансијским издацима клубова учествује са 80 одсто средстава, ако не и више, али сам лично мишљења да управа клуба обезбеди и додатна средства, јер зато су и ту, да средствима локалне самоуправе располажу домаћински, наменски, да смање непотребне трошкове, да обезбеде довољна средства за све што је потребно, а општина плаћа превоз, судијске трошкове, лекарске прегледе, регистрацију играча, а одвајају се и финансијска средства за спортску опрему.“ истакао је Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.


У општинској фудбалској лиги општина Неготин такмиче се „Младост“ из Карбулова, „Врело“ Шаркамен, „Сиколе“, „Речка“, „Тамнич“ и „Милошево“. Овогодишњи победник је ФК „Младост“ из Карбулова.