Четвртак, 23. Април 2015.

Уграђен хлоринатор за воду у МЗ Уровица

Мештани Уровице током прошлогодишњих септембарских поплава имали су великих проблема са водоснабдевањем.

Вода из сеоског водовода хемијски и бактериолошки је била неупотребљива, па су се мештани пијаћом водом снабдевали из цистерни, које је преко ЈКП „Бадњево“ обезбедила локална самоуправа. Иако су средства за решавање овог проблема пребачена још прошле године, тек пре две недеље уградњом хлоринатора он је и решен. Јован Миловановић, председник Општине Неготин, заменица председника Надица Васић и технички директор ЈКП “Бадњево“ обишли су данас месну заједницу Уровица и водоводно постројење.     

 

„Проблеми са водоснабдевањем у Уровици појавили су се током септембарских поплава и ванредне ситуације. Ми смо тада обезбедили цистерне са пијаћом водом. Проблем смо решили уградњом хлоринатора за воду, за који су средства пребачена још прошле године, међутим он је уграђен тек пре две недеље. Појавио се још један проблем на цевоводу, односно на опреми ове станице и ми смо обезбедили за средства и за његово решавање и на наше задовољство и он је отклоњен. Ми у наредном периоду морамо да сагледамо потребе за водоснабдевањем мештана Уровице. Постоји пројекат из ранијег периода. Мораћемо да урадимо његову ревизију, да видимо стварно стање и потребне количине воде као и финансијске потребе“ – рекао је Јован Миловановић, приликом данашње посете Уровици.

 

Мештани Уровице и председник Привременог савета Драгослав Гуџугановић, упознали су председника и са проблемом у снабдевању електричном енергијом. Они су такође истакли да је неопходно извршити додатно проширење речног корита, у делу који протиче кроз село. Проблем су и атарски путеви, који су у великој мери оштећени у поплавном таласу али и саобраћајница према самом граду, која је у јако лошем стању.

 

Председник Општине Неготин, рекао је да ће се локална самоуправа у складу са својим могућностима трудити да испрати њихове потребе, али да и сами мештани морају да се активно укључе у решавање проблема у селу. Он је такође рекао да је упознат са проблемом у школи „Бранислав Нушић“. По неговим речима, гласнине да ће школа бити затворена су нетачне. Проблем није једноставан, али ће бити решен и школа ће наставити са нормалним радом.