Четвртак, 23. Јануар 2020.

Удружењу „Дуга“ предата опрема из пројекта „Будимо јачи“

Пројекат „Будимо јачи“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISSPRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (SKGO). Опрему  набављену у оквиру овог пројекта, Владимир Величковић, председник Општине Неготин предао је данас на коришћење Удружењу особа са сметњама у развоју  „Дуга“.  

  

„Желим да се захвалим Влади Швајцарске, Влади Србије, УНОПС-у и Сталној конференцији градова и општина на подршци у реализацији пројекта „Будимо јачи“ који ће оснажити осетљиве категорије нашег становништва- особе са инвалидитетом. Овим пројектом обезбедили смо физиотерапеутску и  логопедску опрема (физиотерапеутски сто и столица, собни бицикли, помагала, под за вежбање, лопте, инвалидска колица),  физиотерапетске и логопедске третмане и излет за децу са сметњама у развоју из Удружења „Дуга“.   Верујем да ће пројекат „Будимо јачи“  и набављена опрема омогућити и пружити неопходну помоћ која ће им олакшати живот. Вредност пројекта износи  13.690 USD. Вредност донације је 12.040  USD а учешће општине Неготин је 1.650 USD.“  истакао је председник Величковић.

  

О значају средства али и третмана који ће особама са сметњама у развоју бити доступни у Удружењу „Дуга“ Мирослава Здравковић, председник Удружења је изјавила:

„ Пројекат „Будимо јачи“ много ће допринети очувању и унапређењу моторичких способности особа са сметњама у развоју као што ће и рад са дигиталним логопедским  сетом допринети квалитетнијем и успешнијем раду са нашим корисницима. Овим  пројектом обухваћено је 30 корисника, различитог узраста деце и младих.“

  

У оквиру јавног позива под слоганом “Нове идеје по мери заједнице” програм Swiss PRO подржао је осам партнерских пројеката локалних самоуправа и организација цивилног друштва са преко 100.000 евра. Реализација ових пројеката је у току и пружиће подршку за најмање 650 људи из рањивих група у Власотицу, Ивањици, Смедереву, Рашки, Ћуприји, Новом Пазару, Неготину и Зајечару.