Среда, 10. Новембар 2021.

У НОВЕМБРУ ВАКЦИНИСАНО 1.170 ГРАЂАНА

Интересовање за вакцинацијом у нашој општини је у порасту, сазнајемо од др Немање Илића, координатора Пункта за вакцинацију у Дому пензионера. Једну од три вакцине- Спутник В, Синофарм, Pfizer, од почетка новембра примило је 1170 грађана међу којима је највише младих.


„Вакцинација против Ковид-19 иде у добром правцу, од почетка месеца бележимо пораст заинтересованих суграђана за једну од три вакцине које су нам на располагању, Спутник В, Синофарм и Pfizer. Приметно је да се за имунизацију опредељују млади од 20 до 30 година. У току следеће недеље очекујемо да стигну и прве количине вакцине Модерна. Апелујем на наше суграђане, нарочито на млађу популацију да се вакцинишу јер је то једини начин да се вратимо нормалном животу.“ изјавио је др Немања Илић, координатор Пункта за вакцинацију.


Све претходно вакцинисане особе код којих је од давања друге дозе прошло најмање четири месеца могу да приме трећу (бустер) дозу вакцине против ЦОВИД-19, при чему се оставља могућност да особа која се вакцинише изабере врсту вакцине која ће бити примењена као трећа (бустер) доза. На територији општине Неготин прву дозу примило је 45,29% (12.323) док је комплетно ревакцинисано 43,07%- 11.719 грађана.