Петак, 09. Јун 2023.

У БЕОГРАДУ ПРЕДСТАВЉЕНА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА НАШЕ ОПШТИНЕ

 

На презентацији туристичких потенцијала општине Неготин под називом Неготин- Тамо где Дунав спаја историју, вино. Музику и природу која је одржана у просторијама Националне асоцијације туристичких агенција YUTA у Београду представљено је богато културно и историјско наслеђе,природне лепоте, манифестациони, верски, сеоски туризам уз винску и гастрономску дегустацију.
На презентацији коју је у оквиру мултипројекта Општине Неготин коју је подржао пројекат ЕУ за културно наслеђе и туризам који финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, припремила Регионална агенција за развој источне Србије – РАРИС, учествовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Весна Златић, помоћник директора Туристичке органиѕације Србије, Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција и Душан Петровић, директор Туристичке организације општине Неготин.

 

„Општина Неготин је по површини на којој се простире пета у Србији, и истиче се занимљивим положајем на тромеђи наше земље, Румуније и Бугарске. Последњих година наша земља вредно ради на унапређењу туризма, имајући у виду предности које ова развојна грана пружа, и наше опредељење је учинити неготинске туристичке локалитете атрактивнијим и видљивијим. Ово је прилика да вас ближе упознамо са туристичком понудом наше општине.Наша држава је претходних година обновила неколико путних деоница које су важне како грађанима наше општине тако и туристима који желе да посете Неготин и околину. Наш крај са највећим бројем сунчаних дана у земљи и најнижом тачком у Србији, у коме су се зачули први звуци клавира, богат културним наслеђем, археолошким локалитетима, природним лепотама и знаменитим појединцима који су својим делима задужили целу земљу. Поменућу чувеног композитора Стевана Стојановића Мокрањца, научника Ђорђа Станојевића, академика и генерала Јована Мишковића, јунака Вељка Петровића, фотографа и сниматеља Драгишу Стојадиновића, и златног голмана Предрага Рајковића. Предности специфичне климе, сунца који највише сија управо код нас и песковитог земљишта, нашим винарима помажу да направе најквалитетније вино у Србији.“, истакао је између осталог председник Величковић.