Среда, 10. Аугуст 2016.

Текијанка донирала стоматолошку столицу и климу неготинској стоматологији

Трговинско предузеће “Текијанка” у оквиру своје акције помоћи здравственим установама на територији Тимочке крајине донирала је данас стоматолошкој служби Дома здравља Неготин, стоматолошку столицу и клима уређај. Донацију је др Душки Јосифовић уручила Данијела Царановић, ПР менаџер Текијанке.  


“Прошле године смо започели акцију донације постељина болницама, али смо видели да је Неготину потребнија стоматолошка столица. Овом донацијом смо покушали да помогнемо људима који раде овде, да олакшамо рад стоматолога на овом одељењу. Колико је то значајна донација никада не причамо, причамо о осећају да је лепо да се помогне другим људима, не само да им олакшамо рад него једноставно да улепшамо живот пацијената, у овом тренутку је то један леп дечији осмех и то је за нас јако значајно”- истиче Данијела Царановић.

Стоматолошка столица са машином намењена је служби дечије стоматологије, док је клима монтирана на одељењу оралне хирургије.


“Препознали су наш проблем, који је велики, јер педесет година како стоматологија постоји на овим просторима, нико није улагао у стоматологију. Овом приликом могу да кажем да ће служба стоматологије почети да се обнавља овом донацијом Текијанке, столица и машина су намењене за дечије одељење и наши најмлађи пацијенти имаће задовољство да се лече са адекватном опремом коју заслужују“ – каже др Душка Јосифовић.

Вредност донације је око 3 000 евра, а Текијанка ће у склопу акције “Постељина за болнице” у наредном период донарати И постељину за болницу у Мајданпеку.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.