Среда, 16. Јул 2014.

„Свет бајки“ за најмлађе

  

У оквиру Неготинског лета, у Музичком павиљону у градском парку, у организацији Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и под покровитељством општине Неготин, почео је са радом биоскоп за децу на отвореном. Наши најмлађи суграђани упловили су синоћ у свет бајки кроз анимирани цртани филм „Тома Палчић“. Филмови и звучне бајке за децу приказиваће се сваког уторка у вечерњем термину.

 

У сарадњи са ликовним ствараоцима Неготина, средом од 18 до 20 сати у Музичком павиљону биће организован ликовни атеље на отвореном. Са најмлађима ће данас радити Душанка Ботуњац и Драгана Јаћимовић.

Четвртком од 21 сат, у павиљону ће се приказивати савремени документарни филмови, а петак од 20 сати и 30 минута предвиђен је за песнике и писце из нашег града. У петак 18. јула, вече ће бити посвећено Неготинској прози, а представиће се Миљан Ристић, Саша Скалушевић Скала и Милоје Демир Неготински.

 

Сваке суботе на Градском тргу биће организовани и концерти на отвореном. Прилику да први наступе ове године, имаће чланови КУД „Стеван Мокрањац“ из Неготина, док ће у суботу 26. јула, наши суграђани моћи да уживају у музици ансамбла „Стари звуци“.