Уторак, 02. Децембар 2014.

Све спремно за зимско одржавање путева

Екипе предузећа БМБ "Станковић", које је ангажовано на зимском одржавању  локалних путева, јуче су по налогу Јавног предузећа за грађевинско земљиште, због појаве леда, посипале со и ризлу на већим успонима у општини Неготин.

Интервенисано је на успонима у Душановцу, Дупљану, Јабуковцу, Плавни, на путу према Циганском гробљу и Турији, Попадији, Јасеници, Шаркамену, Брестовцу, Трњану, Сиколу, Поповици и Чубри.    

По речима Драгана Мијуцића, в.д. директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште, све је спремно за одржавање путева у општини Неготин, током предстојеће зиме. Механизација је спремна, а обезбеђене су и потребне количине ризле и соли за деловање у зимским условима.

Механизација ће, за потребе хитних интервенција бити стационирана и на три пункта – на Турији, Циганском гробљу и Трњану.  

За извођача радова на зимском одржавању локалних саобраћајница изабрало је предузеће БМБ "Станковић". На одржавању некатегорисаних путева, тачније улица у граду, као и ранијих година бринуће  екипе ЈП за комуналне делатности "Бадњево" у Неготину.

Општина Неготин је за зимско одржавање свих путева на подручју општине Неготин предвидела средства у износу од 16 милиона динара. Три милиона динара предвиђено је  за одржавање улица у граду, а преосталих 13 милиона за локалне путеве.

Недавно је завршено и постављање осветљења на изласку из Неготина према Букову. Вредност инвестиције по уговору износи 3 950 000 динара. У циљу уштеде енергије после поноћи радиће свака четврта светиљка. Према подацима Јавног предузећа за грађевинско земљиште, у протеклих неколико месеци уштеде на јавној расвети износе износе 30 до 40 одсто у односу на ранији период.