Понедељак, 26. Фебруар 2018.

Сва расположива механизација за заштиту и спасавање људи у приправности

Због упозорења Сектора за ванредне ситуације у Бору, прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода Србије и снега који на територји општине Неготин пада без престанка више од 24 сата, Владимир Величковић, председник општине Неготин и командант Штаба за ванредне ситуације, сазвао је прву ванредну седницу Штаба у циљу предузимања одговарајућих мера.


Штаб за ванредне ситуације на данашњој седници након упознавања са упозорењем Сектора за ванредне ситуације у Бору и тренутним стањем на терену од стране надлежних служби, донео је Наредбу о стављању  у приправност свих субјеката и снага које учествују у заштити и спасавању људи и материјалних добара.

“Сазвао сам прву ванредну седницу Штаба за ванредне ситуације, због тренутног стања и временских неприлика које владају на територији општине Неготин. На основу извештаја свих надлежних служби стање је редовно, уз мање проблеме у појединим деловима наше општине са проходношћу, највише због јаког ветра и наноса које он прави. На данашњој седници због ванредног догађаја донели смо наредбу о стављању у приправност свих субјеката и снага које учествују у заштити и спасавању људи и материјалних добара, пре свега због  чишћења снега ван града, у брдским деловима општине, где га има далеко више, али и у низијском делу, где ветар прави сметове који отежавају проходност возила. Од данас смо у приправност ставили сву потребну и расположиву механизацију, која ће у зависности од потребе били ангажована.” – изјавио је Владимир Величковић, командант Штаба за ванредне ситуације након прве ванредне седнице.  

Проблема са проходношћу због снежних наноса, тренутно има на подручју Штубика, Јабуковца, Циганског гробља, Турије,  Плавне, на деоници од Трњаске табле ка Сиколу, као и на путу Неготин – Радујевац. На подручју Јабуковца, без електричне енергије је услед падања 12 поља иодређени број потрошача, а радници ЕД Неготин чине све не би ли отклонили квар.

 ЈП ''Путеви Србије''  обавестило је грађане да је због снега јаког интезитета, праћеног јаким ветром и јако ниским температурама, на територији Тимочке и Неготинске крајине на снази обустава саобраћаја за теретна возила на државним путевима I Б реда број 33,34,35,36,37, II А реда број 161,165,169,217,221,222,394, и упозорио све учеснике у саобраћају да користе зимске пнеуматике и ланце, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Уведено је и редовно дежурство чланова Штаба за ванредне ситуације, а грађани ће проблеме са снегом моћи до 15.30 сати да пријаве на број : 1985, а након тога на бројеве : 069/8482 734 и 069/8482 731. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.