Недеља, 30. Новембар 2014.

СУБНОР обележио 29. новембар - Дан Републике

У оквиру јубилеја 70 година од ослобођења Источне Србије од фашизма у суботу 29. новембра у Неготину је у организацији ОУ СУБНОР-а Неготин обележен Дан Републике.

Свечаност је започета полагањем венаца делегације ОУ СУБОР-а Неготин. Венац СУБНОР-а Неготин положила је делегација у саставу;Чедомир Афремовић, заменик председника, Илија Соколовић, борац НОР-а  и Боривоје Савић, председник Секције ратних јединица,у присуству чланова ОУ СУБНОР-а, на споменик борцима НОР-а из Неготина.

О значају овог датума на пригодној свечаности говорила је  Лидија Милосављевић професор историје: „Обележавајући овај дан желимо да укажемо на истински патриотизам и љубав према отаџбини. Спремамо се да локалној самоуправи, упутимо допис са захтевом да у календар обележавања значајних датума уврсти и Дан ослобођења Крајине у Првом и Другом светском рату ( 30. септембар и 21. октобар).“

У пригодном културно-уметничком програму учествовало је 50-так ученика Неготинске гимназије, ОШ “Бранко Радичевић” и Дечијег вртића “Пчелица” из Неготина.