Понедељак, 11. Јануар 2021.

СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА У ОПШТИНИ НЕГОТИН И ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ

Екипе ЈКП „Бадњево“  у чијој надлежности је зимско одржавање општинских и локалних путева и улица у граду, рано јутрос биле су ангажоване на чишћењу путева у брдском делу ка Поповици, Сиколу, Карбулову и Брестовцу а тренутно се чисте путни правци у тимочком делу општине  до Александровца и правац Дупљане- Јабуковац- Малајница. У току је и чишћење улица у граду а током преподнева екипе ће бити ангажоване и на чишћењу праваца ка Видровцу, Бадњеву и Милошеву. Чишћење државних путних праваца I. II i III приоритета на територији општине Неготин  у надлежности су  ПЗП „Штрабаг“ Зајечар.
Тренутна висина снежног покривача износи 14 центиметра. Од осмог јануара до данас у општини Неготин је пало 63,7 литара воденог талога.
Снежне падавине изазвале су велике проблеме на нисконапонској мрежи као и испаде извода 35 kV Брусник и Штубик. Екипе Електродистибуције су на терену и у току је поступно отклањање кварова.
Према последњим информацијама Сектора за ванредне ситуације Зајечар  у Тимочкој Крајини  тренутно је облачно време са снежним падавинама. Путни правци првог приоритета су влажни и под снегом од 5 цм а коловози другог приоритета под снегом преко 5 цм. На путевима трећег приоритета  има снега преко 10 цм. Због вејавице видљивост је смањена на Честобродици и Тресибаби од 50 до 100м. Ситних одрона има дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали  (IБ-34). Забрана кретања  важи за камионе са приколицом на путевима I Б 33 Штубик - Неготин- Бугарска граница,  I Б 36 Параћин-Зајечар-Вршка Чука, I Б 37 Селиште- Бор-Зајечар, I Б 35 ХЕ Ђердап-Брза Паланка- Неготин-Зајечар,  II A 161 Жагубица - Бор преко Црног врха и II A 218 Сокобања-Бољевац преко Ртња.