Уторак, 08. Март 2016.

Сређивање путне инфраструктуре приоритет месне заједнице Малајница

У оквиру обиласка месних заједница на територији општине Неготин и упознавања са проблемима и потребама мештана, председник општине Неготин, Јован Миловановић и Александра Величковић, помоћница председника општине, обишли су јуче месну заједницу Малајница. 

  

Том приликом они су одржали састанак са члановима савета и мештанима ове месне заједнице, на коме се разговарало о изведеним радовима током прошле године и плановима за ову и наредне године.

  

„Прошле године овде смо извршили адаптацију просторија зграде месне заједнице, реконструкцију крова, степеништа, унутрашње радове и радове на столарији.  Ове године смо планирали да урадимо замену столарије, али у разговору са грађанима дошли смо до закључка да је сређивање путне инсфраструктуре ипак приоритет. С тим у вези могу да најавим да ће један део радова бити обављен, сходно плану и програму рада ЈП за грађевинско земљиште. Имамо много месних заједница са истом врстом проблема и морамо са свима да направимо један заједнички договор, да би распоредили количину асфалта, која ће се путем јавне набавке добити у наредном периоду. Оваквим договор са члановима савета али и обиласком и упознавањем са стањем на терену, одредићемо редослед приоритета и начин расподеле, чиме ћемо избећи сукобе око потреба које се јављају на путној инфраструктури ,с обзиром да сви теже да се њихови проблеми што пре реше“ – изјавио је Јован Миловановић, председник општине Неготин, приликом обиласка Малајнице.  

  

У месној заједници Малајница, током прошле године санирани су и атарски путеви, а уређена је и фасада на школској згради.  

  

„Ми имамо веома коректне односе са општином и они су прилично урадили за наше село. До сада је реновиран Дом културе, екстеријер и ентеријер. Највећи проблем су нам ипак путеви, атарски путеви јер је Малајница разуђено село и путеви су нам приоритет“ – каже Иван Вујић, председник савета МЗ Малајница.  

У Мајалници има око 180 домаћинстава, а половина становништва, и у овом крајинском селу, је у иностранству. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.