Понедељак, 21. Октобар 2019.

Смотра програма пензионера оба округа

Пензонерска удружења Борског и Зајечарског округа пуне две деценије са посебном пажњом организују смотру културно-уметничких активности  која обухвата поред такмичарског дела и весела дружења.

  

Поздравне речи упутили су на самом почетку Властимир Абрашевић, председник УП Неготин, Радмила Митровић, председница Секције жена пензионера. У име локалне самоуправе госте је поздравио Владимир Величковић, председник  Општине Неготин.

  

 Драго ми је што видим ваша насмејана лица која плене енергијом што је и потврда да сте се определили да искористите ову прилику да се бавите стварима за које нисте имали времена у младости. Многобројне су потребе и изазови особа у трећем добу које се уз добру вољу може квалитетно проживети. Желим да вам поручим да се наша локална самоуправа труди да вам буде увек на располагању и да подржава ваше активности, у складу с могућностима. Поносни смо на вас, ваше добијене животне битке и успехе. Оваква окупљања су драгоцена. Желим вам да данас уживате у наступима седам пензионерских ансамбала, дружењу и да се лепо осећате у нашем граду а ми ћемо се потрудити да будемо добри домаћини. „ истакао је Величковић и пожелео свима да се још дуго окупљју и друже на овакав начин.

    

Јучерашњем програму, у коме је учествовало 230 пензионера, присуствовао је и Андрија Савић, председник Савеза пензионера Србије, који је поздравио скуп и похвалио овакав начин организовања пензионера. Јубиларну смотру песмом је отворила Љубинка Станчуловић, иницијатор окупљања пре две деценије и дугогодишња председница секције пензионерки у Неготину. На овогодишњој смотри своје програме приказало је седам пензионерских ансамбала из Сокобање, Књажевца, Бора, Бољевца, Зајечара и Неготина.