Понедељак, 14. Октобар 2013.

Слава Кола српских сестара

Чланице неготинског огранка Кола српских сестара, славу своје милосрдне организације, Покров пресвете Богородице обележиле су традиционалним даривањем мајки које су у претходних годину дана на свет донеле треће, четврто и пето дете. Симболичне поклоне за вишеструко мајчинство, ланчић са крстићем, пешких и икону добило је десет мајки.

„Желимо на овај начин да подржимо и одамо признање мајкама које су и у овим тешким временима донеле велику одлуку да роде треће, четврто или пето дете. Наша је жеља да их убудуће буде више, односно да бар зауставимо вишедеценијски тренд пада наталитетена у нашем крају јер су деца наше највеће благо и наша будућност“ – поручила је Александра Петровић, председника Кола српских сестара у Неготину.

 

Неготински огранак Кола српских сестара обновио је рад пре 18 година и наставља традиције организације основане давне 1903. године, одмах након београдске. Чланице Кола српских сестара редовно организују хуманитарне акције и помажу деци из социјално угрожених породица.

 

Поводом славе, у просторијама цркве Свете Тројице приређен је пријем за дариване мајке, као и донаторе и представнике Општине Неготин и јавних институција.