Петак, 12. Октобар 2012.

Састанак руководства општине Неготин са председницима Савета МЗ

3917_1.jpg

Ново руководство општине Неготин са мр Миланом Уруковићем, председником општине на челу, одржало је први радни састанак са председницима Савета месних заједница. Састанку су присуствовали Драгољуб Ђорђевић, заменик председника општине Неготин, Дамир Ракић, председник СО Неготин, Живојин Марковић, секретар СО, Димитрије Петровић, шеф одељења за буџет и финансије и ЛПА, Предраг Станић, шеф одељења за општу управу, имовинске и стамбено комуналне послове и Љубиша Миленовић, руководилац инспекцијске службе.

3917_3.jpg

Поздрављајући председнике Савета месних заједница, мр Милан Уруковић, председник општине, позвао их је да, за пројекцију буџета за наредну годину, а у складу са актуелном проблематиком у селима, сачине предлоге за инвестиције у месним заједницама 2013. години.

- Ваша обавеза је да истакнете проблематику села и на време припремите техничку документацију. Руководећи тим општине Неготин ће заједно са вама проучити списак који доставите и утврдити реалне приоритете без обзира на све субјективне околности, рачунајући и политичку припадност. Такође, за капиталне пројекте као што је водовод, канализација и слично имаће месне заједнице које издвоје сопствена средства. Наше опредељење је да за месне заједнице издвојимо више средстава него ове године. Такође, до краја године биће припремљен нацрт новог Закона о локалној самоуправи, којим ће, између осталог, месне заједнице добити много већу улогу, а 40 одсто укупног фонда од игара на срећу биће усмерено ка месним заједницама – нагласио је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.

3917_2.jpg

Дамир Ракић, председник СО Неготин позвао је председнике савета на сарадњу и најавио да ће се он и остали руководиоци општине увек одазивати позиву да обиђу месне заједнице и реше актуелне проблеме.
Председници Савета месних заједница предочили су челницима општине најзначајније проблеме и изразили жељу да се убудуће овакви састанци редовно организују.