Петак, 17. Новембар 2023.

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН И ОПШТИНСКОГ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА НЕГОТИН

Општина Неготин је, у сарадњи са Општинским фудбалским савезом Неготин, на иницијативу ФС Србије, претходних дана формирала списак деце која је требало да присуствују квалификационој фудбалској утакмици за одлазак на Европско првенство, Србија - Бугарска, која се игра у Лесковцу у недељу 19. новембра. Списак од 180 малишана и 12 пратилаца, уредно је послат Фудбалском савезу Србије у предвиђеном року, у среду 15. новембра.

С обзиром да је УЕФА 16. новембра, умањила казну Фудбалском савезу Србије и дозволила једну трибину од 3.000 места, за старије од 14 година који су у моменту изречене мере забране већ купили улазнице, свим градовима и општинама који су учествовали у овом пројекту, смањен је број обећаних улазница, а нашој општини одобрено је само 50 улазница за децу и пратиоце.

За Општину Неготин и Општински фудбалски савез Неготин сва наша деца су иста. Имајући у виду да не желимо никога да фаворизујемо и бирамо од 192 само 50, донели смо одлуку да на фудбалски меч у Лесковац нећемо слати никога.

Трудићемо се да у скорије време нашој деци у неком наредном такмичењу репрезентације Србије, омогућимо одлазак на фудбалску утакмицу.

Извињавамо се деци и родитељима, и захваљујемо на разумевању.