Четвртак, 26. Јун 2014.

Санација зграде Музеја Хајдук Вељка

 

На  објекту Музеја Хајдук Вељка, изграђеном средином 19. века,  у току су радови на санацији капиларне влаге и реконструкцији електричне инсталације.  Укупна вредност радова који се финансирају из буџета општине Неготин износи 2.113.492 динара.

“Капиларна влага захватила је све зидове у приземном делу објекта, па су радови на санацији били неопходни како би се спречило пропадање овог вредног историјског објекта. Такође, по препоруци МУП-а истовремено радимо замену електроинсталације и постављање видео надзора,  што чини део обавезне противпожарне заштите.” – изјавио је Гордан Јањић, директор Музеја Крајине.

   

Извођач радова, изабран у поступка јавне набавке мале вредности је Грађевинско–занатска радња „Грађевинац КШ“ из Великог Шиљеговца. Рок за завршетак је средина јула.

   

Музеј Хајдук Вељка, отворен 1996. године на спрату Конака кнеза Тодора, најстаријег  стамбеног објекта у Неготину, изузетно је значајан културно-историјски споменик који годишње обиђе и 20.000 посетилаца.  Уметничка галерија, у приземљу конака, омиљено је место неготинске културне јавности где културне институције редовно приређују изложбе, промоције и друга дешавања.


  Пратите нас и на