Четвртак, 20. Новембар 2014.

Санација објеката у власништву Општине Неготин

 

Председник Општине Неготин, Јован Миловановић, обишао је данас са својим сарадницима објекте који су у власништву Општине Неготин, а који су услед дугогодишње небриге и неодржавања готово ван употребе. Реч је о Ватрогасном дому и објекту некадашњег Грађевинско услужног занатства у улици Вере Радосављевић. Циљ обиласка ових објеката био је сагледавање стања и потребе за санацијом. 

 

Општа оцена виђеног је да су у оба објекта кровови и унутрашњост у изузетно лошем стању и неопходна је њихова хитна санација.

 

Сала Ватрогасног дома, која је годинама била седиште културних дешавања у нашем граду, данас је ван употребе, а по налогу противпожарног инспектора искључена је и струја, због могућих хаварија услед прокишњавања. У делу Ватрогасног дома смештена је и Ватрогасно-спасилачка јединица Неготин. Зграду некадашњег Грађевинско услужног занатства користи ЈКП „Бадњево“ углавном као складиште.

 

 

Председник општине, наложио је надлежним службама да што пре направе план санације и припреме сву потребдну документацију, како би санација почела већ наредне године.