Петак, 24. Април 2015.

Санација атарских путева у Александровцу


„И у месној заједници Александровац, почела је санација атарских путева. Наравно и овде у договору са Привременим саветом, који је исказао своје потребе. У наредном периоду планирана је и набавка столарије за први спрат Дома културе, и издвајање средстава за проблеме водоснабдевање у износу од 1 500 000 динара. Видели смо данас да су и улице у селу у веома лошем стању и договорили смо са председником Привременог савета да се изврши процена вредности радова на санацији ових улицам, а након тога и њхова поправка“ – рекао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин у Александровцу.  

 

Председник Привременог савета месне заједнице Александровац, Миодраг Петровић, захвалио је локалној самоузправи што је одвојила средства за санацију ових путева, који ће у великој мери олакшати мештанима долазак до својих њива и нагласио да је ово само први корак у сарадњи МЗ Александровац и Општине Неготин. 

 

„Овај пут ће пуно значити мештанима јер повезује цео овај атар са селом, а овде се налазе виногради и обрадиво земљиште на површини од око 100 хектара. И остали путеви су можда у још горем стању, али ћемо наставити истим темпом да радимо и надам се да ћемо у све средити. Овај пут је рађен и пре десетак година, али неки други путеви, које смо ми сада средили у дужини од око 1 700 метара никада нису рађени“ – истиче Петровић. 

 

Мештани су до својих имања долазили заобилазним путевима, прелазећи често и по неколико километара.