Петак, 24. Април 2015.

Санација атарских путева и депоније у Јабуковцу

На територији општине Неготин увелико се ради на санацији атарских и некатегорисаних путева. Јуче су почели радови у месној заједници Јабуковац. Радове изводи предузеће МОК Промет из Неготина.

 

„Пре два дана у 19 села је почела санација  атарских и некатегорисаних путева. То је обиман захват који смо припремали претходних месеци на основу консултација и договора са привременим саветима месних заједница и на основу потреба које су они исказали. Резултати се виде овде у Јабуковцу где је у току санација овог пута који је неопходан мештани за обављање пољопривредних радова који су у току. Током ове године, у Јабуковцу су планирани и радови на санацији изворишта за водоснабдевање за које је издвојено 2 100 000 динара, а као што знате, нажалост крајем прошле године овде се појавило клизиште, ми смо ангажовали стручну екипу која извршити истраживања и припремити предлог за његову санацију. Вредност истраживачких радова и припреме елебората је око 1 200 000 динара“ – истакао је Миловановић приликом посете Јабуковцу.

 

По завршетку радова на санацији атарских путева, почеће и санација депоније у Јабуковцу.  

 

Вршилац дужности директора ЈП за грађевинскео земљиште, Драган Мијуцић, навео је да је ангажовано више извођача па се радови на санацији атарских и некатегорисаних путева тренутно изводе у  току радови у месним заједницама Шаркамен, Кобишница, Трњане, обе Малајнице, Плавни и Александровцу, а након тога почеће радови и у планира се радови и у Уровици и Видровцу, Тамничу и Михајловцу док ће у Брестовцу бити израђен пропуст. За санацију атарских и некатегорисаних путева  ове године је издвојено 10 000 000 динара.