Среда, 12. Јун 2013.

Сајам запошљавања

Национална служба за запошљавање – Филијала Бор и општина Неготин организовали су седми Сајам запошљавања у Неготину. Своје потребе за око 140 нових радника на сајму је огласило 28 послодаваца, а радне биографије, за понуђене послове предало је преко 200 незапослених Крајинаца. Најтраженија су била занимања машинске и електро струке, угоститељски радници, трговци, пекари, хемијски техничари, технолози и већи број НК радника.

Морам да нагласим да је општина Неготин на нивоу Борског округа посебно успешна када су упитању мере активне политике запошљавања којима Национална служба запошљавања тежи да смањи акутни проблем у републици, а то је незапосленост.Тако је Локалним акционим планом запошљавања општине Неготин за 2013. годину,  за решавање проблема незапослености планирано  9,7 милиона динара, од чега је општина Неготин  издвојила  5 милиона динара, а остатак Министарство рада запошљавања и социјалне политике. Овим средствима директно ћемо помоћи запошљавање 79 наших суграђана и то 49 кроз субвенције послодавцима који ће бити стимулисани за отварање нових радних места и 30 преко програма самозапошљавање – истакао је отварајући сајам мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин и пожелео успешну сарадњу послодавцима и тражиоцима посла.

Потребе за највећим бројем радника огласиле су фирме „Текијанка“, „Еликсир група“ и „Уљарица“.

Лидија Начић, директорка Националне служба за запошљавање – Филијале Бор, захвалила се Општини Неготин на успешној сарадњи на плану активне политике запошљавања.