Уторак, 08. Јул 2014.

Сабор на Стеванским ливадама

У организацији СУБНОР-а Неготина и уз подршку локалне самоуправе, народним сабором обележен је 7. јул – Дан устанка народа Србије.

 

Делегације Општине Неготин, СУБНОР-а, РВС-а, Цивилних инвалида рата и Ратних војних инвалида, поводом седмог јула, положиле су венце и цвеће на спомен обележје погинулим борцима члановима штаба Крајинског партизанског одреда на Стеванским ливадама. Пригодним излагањем присутнима се обратио Драгољуб Филиповић, председник Општинског одбора СУБНОР-а. Он је у свом излагању подсетио на ратна дешавања у Тимочкој Крајини.

           

Сабор на Стеванским ливадама, који је обновљен пре неколико година, након вишегодишње паузе, окупио је ове године неколико стотина Крајинаца. 

   

„Част ми је и задовољство да вас поздравим у име свих грађана и вам пренесем најсрдачније честитке поводом нашег данашњег празника – 73. годишњице устанка народа Србије против фашистичке окупације и наступајућу седамдесету годишњицу ослобођења од фашистичке окупације. Ми већ годинама уназад настојимо да враћањем традиционалног саборовања, сачувамо успомену на оне који су жртвовали своје животе за нашу слободу“ – рекао је, између осталог, Горан Богић, заменик председника Скупштине општине Неготин, отварајући Сабор на Стеванским ливадама.  

Током преподнева одржана су спортска такмичења у шаху, пикаду у мушкој и женској конкуренцији и малом фудбалу.

 

У поподневним сатима приређен је и културно уметнички програм у коме су учествовале фолклорне групе из Сикола, Штубика и Карбулова, Спасоје Булбић и чланови Удружења фрулаша.