Петак, 12. Октобар 2012.

Руководство општине Неготин обишло градске топлане

3914_1.jpg

У сусрет почетку грејне сезоне мр Милан Уруковић, председник општине Неготин, Дамир Ракић, председник СО Неготин и Драгољуб Ђорђевић, заменик председника општине обишли су два највећа система грејања у граду,  топлане „Борска“ и „Вељко Влаховић“.

3914_2.jpg

Како се том приликом чуло од надлежних из комуналног предузећа, у топлани „Борска“ из које се загрева око 1.000 станова, пре активирања система, непходна је интервенција на једном од котлова како би се спречило да дође до процурења, односно хаварија у време грејне сезоне. Интервенција ће, по речима Чедомира Банковића, директора ЈКП“Бадњево“ бити завршена за пар дана.

3914_5.jpg

У насељу „Вељко Влаховић“, која греје 546 станова, у току је уградња новог котла снаге 3,5 МW, вредности 100.000 евра, добијеног у оквиру сарадње са KFW, немачком развојном банком али и градња новог димњака, па ће за кориснике овог система почетак грејне сезоне каснити неколико дана.

3914_6.jpg

- Утисци су да системи грејања „Борска“ и „Вељко Влаховић“ нису у потпуности спремни за предстојећу грејну сезону. Од менаџмента ЈКП“Бадњево“ добили смо уверавања да ће већ сутра почети интервенција на котлу у топлани Борска, али да ће квар бити отклоњен до 15. октобра када званично почиње грејна сезона. Такође, због започетих радова у топлани „Вељко Влаховић“ почетак грејне сезоне касниће неколико дана. Уколико ови радови не буду завршени у најављеном термини затражићу одговорност менаџмента ЈКП “Бадњево“ – нагласио је мр Милан Уруковић и потврдио да ће се општина Неготин  укључити у решавање спора са предузећем „Толпинг“ како би се обезбедило континуирано и квалитетно грејање за кориснике даљинских система грејања.

3914_4.jpg

Како је нагласио Чедомир Банковић, директор ЈКП“Бадњево“, претходних месеци обављени су редовни ремонти топлана, замењено је осам од укупно 15 подстаница и набављене прве количине огревног материјала, мазута и дрва и угља.