Четвртак, 23. Април 2015.

Решавање проблема водоснабдевања у Михајловцу

У месној заједници Михајловац у току је рашчишћавање терена око црпне станице која је током септембарских поплава оштећења и у потпуности избачена из система водоснабдевања овог села.

Првобитне информацијe, указивале су да је ова црпна станица у потпуности уништена, али се касније показало није тако, па се приступило њеном оспособљавању и враћању у функцију. Радове су данас обишли Јован Миловановић, председник Општине Неготин, Надица Васић, заменица председника и Слободан Видановић, технички директор ЈКП “Бадњево”.

 

“Током претходних месеци било је доста падавина, тако да није било могуће раније почети рашчишћавање терена ради уласка у пумпну станицу и сагледавања стања опреме. Имали смо информацију да је све уништено, међутим према оном што видим овде, није баш тако и степен оштећења знаће се тек када стручне екипе ужу у саму станицу. Ја сам овде уочио и проблеме са трафо станицом. Колико сам успео да видим, опрема је нова, али због нечије небриге она је изложена атмосферским утицајима а то није добро, јер скраћује њен век трајања“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

Горан Прнић, члан Привременог савета месне заједнице Михајловац, истиче да мештани у вишим деловима села већ сада имају проблема са притиском воде, а још већи проблем ће бити током летњих месеци. Враћањем овог изворишта и црпне станице у функцију биће појачан и притисак у мрежи, па ће се водоснабдевање одвијати без проблема. То је потврдио и Слободан Видановић, технички директор ЈКП „Бадњево“ у чијој надлежности је ова пумпна станица.

 

„Тренутно се мештани Михајловца снабдевају водом са алтернативног бунара који се налази у близини Дунава. Његов капацитет је 3,5 до 4 литара у секунди и он за сада задовољава потребе, али у летњим месецима сигурно неће моћи. Оспособљавањем овог постојења капацитет ће бити 12 литара у секунди што је више него довољно за нормално водоснабдевање“ – рекао је Видановић.

 

Радове изводи Водопривредно-хидрограђевинско предузеће у сарадњи са ЈКП „Бадњево“. Након рашчишћавања терена, стручне екипе ће ући у постројење и утврдити степен оштећења односно шта је потребно да се уради да би се оно вратило у функцију. Надлежни се надају да ће у најскорије време ова станица бити враћена у систем водоснабдевања Михајловца.