Понедељак, 18. Децембар 2017.

Реконструкција пута Неготин – Зајечар у 2018. години

Зоран Дробњак в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ заједно са Владимиром Величковићем, председником Привременог органа општине Неготин јуче је обишао деоницу пута од Неготина ка Зајечару која ће бити реконструисана идуће године.

 

„Путеви Србије ће идуће године издвојити око 350 до 400 милиона динара за рехабилитацију пута од Неготина ка Зајечару имајући у виду важност овог правца. Ми помажемо локалним самоуправа, сваке године председници општина и градоначелници пошаљу захтеве и ми им помогнемо доста често и око санирања локалних путева. Наравно путеви I и II реда су у надлежности Путева Србије и ми то и финансирамо. Захваљујући Влади Републике Србије, Министарству саобраћаја и грађевине, ЈП Путеви Србије улажу сваке године у летње и зимско одржавање отприлике око 500 милиона. “ -  изјавио је Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“.

 

Председник Привременог органа општине Неготин, Владимир Величковић, захвалио се у име свих грађана неготинске, кладовске и зајечарске општине на разумевању и схватању потребе за рехабилитацијом овог дела пута у нашем крају.

 

"Пут је рађен пре тридесетак година, сем крпљења није било већих улагања зато сматрамо да је и ово један од показатеља да наш Председник Александар Вучић и Влада Републике Србије разумеју потребе источне Србије. Сматрам да ће рехабилитација овог пута бити један од највреднијих подухвата у последњих пар година. Ово је један корак напред који се тиче инфраструктуре а надамо се после и побољшања стања у вези потенцијалних инвестиција да грађани у нашем крају осете бољитак таласа напретка који се дешава у целој Србији.“

Влада Републике Србије је преко ресорног министарства ове године у нашој општини рехабилитовала деоницу пута ка Речкој у дужини од 2 километара и II фазу пресвлачења пута од Вељкова до Рогљева што ће позитивно утицати на развој туризма у тимочком делу општине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.