Четвртак, 07. Октобар 2021.

РАДОВИ У САМАРИНОВЦУ

Реконструкција Дома културе у Месној заједници Самариновац у завршној је фази. Вредност радова, који су се одвијали у фазно у претходних неколико година, износила је 7,5 милиона динара. Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника општине обишли су Дом културе у Самариновцу и радове на локалном путу Неготин- Самариновац које изводи Предузеће за путеве „Штрабаг“ - огранак у Зајечару.

  

„ Ми смо за четири године уложили седам и по милиона динара,заменили смо столарију у вредности 2,6 милиона динара, уредили ентеријер у вредности од 2,3 милиона динара, и у последњој фази реконструисали фасаду и средили мокри чвор. За који дан овај простор моћи ће да користе мештани Самариновца. Данас смо разговарали и о улагањима у водоводну и канализациону мрежу у наредних неколико година, али такве инвеститиције захтевају време припрему пројектне документације и учешће мештана с обзиром да се раде и приватни прикључци. Желим да истакнем да су у току радови на путу Неготин- Самариновац.  Шест километара путне мреже, која је била доста пропала због тешких камиона и фреквентног саобраћаја с обзиром да пут није одржаван двадесетак година биће потпуно реконструисани. Радови су веома важни имајући у виду да овај пут води до граничног прелаза са нашим суседима, Румунијом али и до Европске уније и свако ко у нашу земљу уђе на граничном прелазу на ХЕ „Ђердап 2“ приметиће да су путеви исти као и у ЕУ .“ истакао је председник Величковић у Самариновцу.

  

Савремено уређени  Дом културе у Самариновцу постаће место дружења старијих али и млађих мештана, којима је недостајао простор за окупљане. У селу истичу да је реконструкција пута добродошла имајући у виду да је пут веза са Неготином, осталим селима у окружењу али и  Републиком Румунијом.   

  

„Желим да се захвалим Општини Неготин што је све овако урађено. То су све биле наше дугогодишње жеље и планови и сада се то остварило.“ рекао је Драган Стефановић из Самариновца.

  

У ревитализацију Неготин - ХЕ „Ђердап 2“, у дужини од 6 километара,Република Србија је уложила 100,9 милиона динара. За радове на асфалтирању локалног пута Неготин-Самариновац,  у дужини од 3,2 км издвојено је 69,7 милиона, док је вредност радова који су завршени, на деоници државног пута II А реда број 400, од Самариновца до ХЕ „Ђердап 2“ у дужини 2,8 км износила 31,2 милиона.


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.