Петак, 22. Јул 2016.

Радови у месним заједницама

Александра Величковић, помоћница председника општине Неготин за сарадњу са месним заједницама, обишла је данас неколико месних заједница у којима се изводе радови на асфалтирању и чишћењу депонија.

  

“У месној заједници Малајница тренутно се ради на асфалтирању путева у селу. Ради се на шест деоница у укупној дужини од једног километра. Вредност радова је око седам милиона динара. Ове године у Малајници насипани су и путеви у укупној вредности око 500 000 динара и израђена су три пропуста, а у плану је израда пропуста и на још неким путевима до краја године. Тренутно се изводе радови И на завршетку православне цркве за које су такође одвојена значајна средства из буџета општине Неготин” – истакла је Александра Величковић.

  

“Ово ће мештанима Малајнице пуно значити, јер смо ми село разбијеног типа и асфалтирањем најоштећенијих деоница олакшаћемо мештанима долазак до својим кућа, али И до кућа својих рођака и пријатеља. Ово асфалтирање је још један доказ да савет месне заједнице има изузетну сарадњу и подршку општине Неготин за своје активности и надам се да ће тако бити и у будућности” – рекао је Иван Вујић, председник савете МЗ Малајница.  

Помоћница председника општине Неготин, обишла је данас и месне заједнице Јабуковац и Уровица, у којима се изводе радови на уређењу депонија. А током недељ обишла је И месну заједницу Браћевац, у којој су прошлонедељне падавине оштетиле путеве. 

  

 “У Јабуковцу и Уровици, ради се на чишћењу главних депонија и неколико дивљих на другим локацијама. У Јабуковцу је очишћено и вашариште, а морам да похвалим и мештане ова два села  који су се организовали и очистили већи део села.  То је доказ да савети месних заједница доста раде на томе да се унапреди развој месних заједница и то је веома битно, јер покретање мештана на активност је више од пола посла за нас. И радове на уређењу депонија финансира локална самоуправа. Вредност ових радова у Јабуковцу је 159 372 динара,а у Уровици 150 768 динара.  У Јабуковцу је у току и завршетак радова на дренажи као и на изради три пропуста око зграде у центру, која је у власништву општине и која је дуги низ година била угрожена од влаге. Вредност ових радова је око 360 000. Након прошлонедељних  падавина, на позив савета месне заједнице, обишла сам и месну заједницу Браћевац. Тамо је дошло до великог оштећења на путу према селу и према караули и то ће бити санирано, као и деоница пута према Александровцу”.  

  

Акција асфалтирања по месним заједницама биће настављена наредне недеље у МЗ Малајница- реон Дидићи, а потом и у месним заједница Сиколе, Мокрање и Буковче, као и крпљење ударних рупа у неким месним заједницама.