Четвртак, 07. Април 2016.

Радови у Јасеници

У месној заједници Јасеница данас су завршени радови на постављању бетонских цеви и изради пропуста на главном путу ка центру села.

  

По речима Обрена Николића, председника савета месне заједнице Јасеница, на овом месту мештани овог села имали су великих проблема приликом већих падавина и током зимских месеци. Постављањем пропуста, вода ће се каналисати и неће као до сада, бити изливања по путу. 

  

“Скоро сваке године крпе се рупе или се асфалтира пут кроз село и сви ови радови због непостојања пропуста и канала поред пута не потрају ни годину дана. До сада смо се увек бавили последицама, а ово је  први пут да смо се ухватили у коштац са проблемима који производе те последица. Захваљујући локалној самоуправи и ЈКП “Бадњево” данас ћемо завршити овај пропуст, пре тога је урађен и пропуст код моста на сеоском потоку, где се такође задржавала вода. Урађено је ошанчавање поред главног пута који води од центра села до магистралног пута према Београду, чиме ћемо воду каналисати и усмеравати. За сада је ошанчено више од половине пута и ускоро ћемо завршити и преостали део. Када све то урадимо, онда следи  асфалтирање и уз све ове радове, асфалт ће сигурно дуже трајати. Дуж пута до центра села урађена је и нова расвета.” – каже Николић.

  

Вредност до сада изведених радова је око миллион динара, а у наредном периоду, уз помоћ локалне самоуправе, планирана је и реконструкција крова Дома културе и школе, као и замена дела столарије на Дому културе.      


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.