Уторак, 26. Новембар 2013.

Промоција изабраних песама Адама Пуслојића

Песник Адам Пуслојић, почасни грађанин Неготина и Уметничко удружење „Крајински круг“ приредили су промоцију изабраних песама аутора који већ деценијама ствара поезију као духовни печат Крајине. Промоција Адамових песама била и је и својеврстан омаж румунском песнику Никити Станеску. У малој галерији приређена је и изложба слика и цртежа Момчила Голубовића-Канија „Портрети песника  Никите Станескуа“.

Адаму Пуслојићу у част у Неготину се окупила плејада највећих српских песника који су говорили о делу великог Крајинца и Неготинца.

-Адамова позија је душевни и духовни печат Крајине. Његова бунтовна енергија ствара авангардну поезију – изговорио је песник Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије.

Песник Срба Игњатовић промовисао је ново издање збирке песама „Једино мој живот“ великог пријатеља Адамовог, румунског песника Никите Станескуа, у издању издавачке куће „Филип Вишњић“. Песник Јеремија Лазаревић, на оригиналан начин описао је одјеке Адамове поезије у Београду.

- Кад се у Београду прича о Неготину и Крајини, Кнез Михајлова се тресе, то прича Адам, а опевава Фирул – објаснио је Лазаревић.

Казивања песника музиком су подвалачили пијаниста Бојан Чукић и гласом Драгољуб Фируловић, Џо.

Након промоције, у малој галерији биоскопа „Крајина“ отворена је изложба слика и цртежа Момчила Голубовића-Канија „Портрети песника Никите Станескуа“.