Четвртак, 12. Јун 2014.

Пројекат „План управљања отпадом”

У оквиру програма EU Exchange 4 који финансира Европска унија и спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО), у општини Неготин у току је израда Плана управљања отпадом на територији општине Неготин.

Тим поводом у нашем граду одржан је састанак представника Општинске управе и ЈКП”Бадњево” са Небојшком Покимицом који је од стране СКГО именован за стручног експерта на пројекту Плана управљања отпадом на територији општине Неготин.

Представници општине Неготин поднели су извештај о досадашњим активностима које су реализоване у поступку израде ситуационе анализе, а потом су утврђене и активности које предстоје у наредном периоду.

Иначе, у циљу израде Плана, Општина Неготин је потписала споразум о сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, а у оквиру програма  Exchange 4 који финансира Европска унија. Предмет споразума је начин пружања подршке у изради Плана управљања отпадом, на основу отвореног позива за локалне самоуправе за подршку у стратешком планирању и управљању финансијама у оквиру програма EU Exchange 4.

Европска унија у оквиру програма Exchange 4 из својих фондова помаже 85 градова у Србији са 6 милиона евра.