Понедељак, 20. Новембар 2017.

Програми Народне библиотеке

У оквиру пројекта "Лимес", на дечјем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ приређена је презентација Италијанског института за културу и издавачке куће Архипелаг, а поводом обележавања 125 година од рођења Иве Андрића, одржан је и предавање: "За и против Андрића".  

 

У програму су учествовали Давиде Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду, који је представио делатност Института и Гојко Божовић, директор и главни уредник издавачке куће Архипелаг, који је представио издавачку делатност Архипелага.

Такође, представљена је и антологија - "Читање Италије", чији први део представља одломке савремене италијанске прозе. Књига је настала у сарадњи Института и Архипелага. Ускоро треба да буде објављен и други део у коме ће бити заступљена савремена италијанска есејистика.

Програм су улепшали ученици Уметничке школе ''Стеван Стојановић-Мокрањац''.

Током дводневног боравка у Неготину, директора Италијанског института за културу примио је и Бобан Стингић, члан Привременог органа.

Поводом обележавања 125 година од рођења Иве Андрића, Библиотека је приредила и предавање: "За и против Андрића". Том приликом, представљена је књига проф. др Милоша Ђорђевића :"Нова књига о Андрићу".

О књизи је поред аутора, говорио и др Предраг Јашовић, уз музичку пратњу Михајла Давидовића, ученика 1. разреда УШ "Стеван Мокрањац" на одсеку гитара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.