Петак, 08. Април 2016.

Програм помоћи Eвропске уније поплављеним подручјима у Србији

У понедељак и уторак у општини Неготин ће отпочети додела пакета помоћи, које Европска унија, у оквиру друге фазе помоћи поплављеним подручјима у Србији, помаже опоравак малих пољопривредних домаћинстава. 

Пројекат помоћи пољопривредницима финансира Европска унија, а спроводи Организација за пољопривреду и храну Уједињених нација ФАО у сарадњи са локалном самоуправом општине Неготин.

Помоћ Европске уније, кроз овај програм, добијају пољопривредна домаћинстава у Србији, која су претрпела штету на пољопривредним културама у поплавама и другим елементарним непогодама („ледоломи“) током 2014.године.

Расподела пакета помоћи ће се вршити у више фаза. Прва фаза почиње у понедељак 11.априла и односи се само на оне пољопривреднике који су се изјаснили за пакете семена за пролећну сетву.

Пољопривредници који су се пријавили за друге пакете помоћи (воћне саднице, сточна храна, пластеници, кошнице, опрема за наводњавање и друга пољопривредна опрема и механизација) биће обухваћени касније у току године током осталих фаза реализације овог пројекта помоћи. 

Током ове прве фазе вршиће се расподела следећих пакета:

  1. Семе кукуруза и 400 кг НПК ђубрива
  2. Семе детелине и 400 кг НПК ђубрива
  3. Семе луцерке и 400 кг НПК ђубрива

Корисника ових пакета има 141, у 25 села општине Неготин.

Расподела ће се обавити у просторијама ЈКП Бадњево на Радујевачком путу, према следећем редоследу:

Понедељак, 11.04.2016., од 9-14 сати, села:

Александровац, Браћевац, Буковче, Црномасница, Чубра, Душановац, Карбулово, Кобишница, Ковилово, Михајловац, Мокрање, Плавна.

Уторак, 12.04.2016., од 9-14 сати, села:

Прахово, Радујевац, Рајац, Речка, Рогљево, Самариновац, Шаркамен, Сиколе, Србово, Штубик, Тамнич, Трњане, Вељково.

Сви корисници наведених пакета ће бити телефонски обавештени о месту и времену расподеле.

 

За преузимање пакета помоћи потребно је да се понесе лична карта и да уколико корисник не може да дође лично може и неко други да преузме пакет уместо њега али да понесе личну карту корисника пакета и сопствену личну карту.



* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.