Четвртак, 04. Децембар 2014.

Проблеми у снабдевању електричном енергијом

Због кише која се ледила на проводницима (просек од 5 до 8 центиметара леда) и  више од стотину попадалих дрвених стубова, дошло је до низа хаварија у електро енергетском систему- преноса електричне енергије у нашој општини. Више села и засеока је остало без електричне енергије. Екипе су на терену и у сарадњи са месним заједницама раде на отклањању кварова, оспособљавању ел. мреже.

Према информацијама од 14 часова, без напона су и даље реонске трафо станице Појана Лунга, Поркарец, Корњет, Циганско гробље, Краку Бигер, Малајница, , Шаркамен, Поповица Трњане, реонски делови око Плавне, Попадија, Мали Мироч, Турија, Замна, Црни поток, насеље Буково. 

Реонске трафо станице које електричном енергијом снабдевају Брестовац са викенд насељем и Метриш су оспособљене. До краја дана, по речима Крунослава Марковића директора  Електродистрибуције у Неготину, електричну енергију добиће и мештани Трњана, Шаркамена, Поповице и старог дела Малајнице. Још увек није утврђен квар због кога је репетитор на Дели Јовану без напајања.

Екипе предузећа БМБ „Станковић“ током јучерашњег дана, по налогу ЈП за грађевинско земљиште интервенисале су на критичним правцима у општини Неготин. Због појаве леда, посипале су со и ризлу на путевима ка Плавни, Турији, Малајници, Циганском гробљу. Вратни, Дупљану, Јабуковцу, Трњану, Поповици и Сиколу. Екипе дежурају 24 часа, механизација је за потребе хитних интервенција стационирана и на три пункта – на Турији, Циганском гробљу и Трњану