Петак, 11. Јануар 2013.

Пријем за свештенство Црквене општине Неготин и Манастира Буково

4015_1.jpg

По први пут руководство општине Неготин приредило је новогодишњи пријем за свештенство Црквене општине Неготин и манастира Буково.

4015_4.jpg

Мр Милан Уруковић, председник општине Неготин поздравио је свештенике и чланове братства манастира Буково, честитао им новогодишње и божићне празника и пожелео успешну сарадњу у предстојећем периоду.

- Са поносом могу да истакнем да Ви као духовна власт И ми као световна, свака са свог аспекта, али са заједничким циљем духовне среће И благостања мештана Неготинске Крајине, имамо успешну сарадњу, на задовољство верника И свих наших грађана. У овом тренутку ја могу да потврдим у име руководства општине Неготин да ће сарадња И убудуће бити настављена на обострано задовољство. То потрвђује И Одлука о буџету за 2013. години којом је за помоћ Српској православној цркви предвиђено 7 милиона динара, што је највећа сума до сада – истакао је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.

4015_2.jpg

У име епископа Тимочког господина Јустина, скупу се обратио архимандрид Иларион, настојатељ манастира Буково.

- Захваљујем на пријему који је, по први пут руководство општине Неготин приредило за свештенство Српске православне цркве и надам се да је ово почетак још боље сарадње. Мир Божји, Христос се роди – поручио је архимандрид Иларион.

4015_5.jpg

У име Црквене општине Неготин, свештеник Ранко Јовић уручио је мр Милану Уруковићу, председнику општине Неготин пригодан поклон - иконе Свете Тројице.

4015_3.jpg