Четвртак, 23. Новембар 2017.

Пријем за амбасадора Алжира

Председник Привременог органа општине Неготин приредио је данас пријем за амбасадора Народне демократске републике Алжир у Србији, Абелхамида Шебшуба. Пријему су присуствовали и Бобан Стингић, члан Привременог органа општине Неготин, Марко Јелић, председник Друштва пријатеља Алжира и Ивица Трајковић, директор Музеја Крајине.


Председник Привременог органа и општине Неготин упознао је амбасадора Алжира са потенцијалима и могућностима општине Неготин. Разговарало се и о могућностима успостављања сарадње између привредника из Неготина и Алжира, као и о братимљењу општине Неготин са неким градом сличне структуре из ове северноафричке земље.


„Била ми је част да данас угостим амбасадора Алжира, његову екселенцију Абелхамида Шебшуба и да у једном пријатном и отвореном разговору разменимо информације о потенцијалима којима располажемо. Посебно смо разговарали о могућностима сарадње и чули да је, ова нама братска земља, веома отворена за сваки вид сарадње и да он његова екселенција, као представник своје земље у Србији, може да помогне у повезивању наших привредника са привредницима из Алжира. Веома је и занимљива идеја о братимљењу наше општине са неком од општина из Алжира и ову могућност ћемо сигурно размотрити у наредном периоду и надам се да ћемо успети да то и остваримо.“ – изјавио је Владимир Величковић, председник Привременог органа општине Неготин     

На пријему се разговарало о сарадњи у области пољопривреде, привреде,  о  економским и културним везама Србије и Алжира, а закључак је да обе стране заједно морају радити на повезивању.


„Ви имате једно велико искуство у виноградарству и пољоприреди од кога Алжир може имати користи. Такође имате и туристичке потенцијале којИ би могли да привуку значајан број туриста из Алжира и због тога позивам привреднике из Неготинске Крајине да прикажу своје потенцијале и предложе могућности сарадње, како би Алжирски привредници могли да боље упознају овај регион и да приликом њиховог повезивања направимо копчу могуће сарадње. Преко вашег председника  упутио сам и позив вашим привредницима да дођу у нашу амбасаду и том приликом анализирамо могућности за сарадању.“ – истакао је Абелхамид Шебшуб, амбасадар Алжира приликомпосете Неготину.

Амбасадор Народне демократске републике Алжир у Србији, отворио је заједно са Владимирим Величковићем, председником Привремен органа општине Неготин и изложбу „Српско војно гробље Дели Ибрахим“ у галерији Мокрањчеве куће.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.