Понедељак, 26. Септембар 2016.

Презентација MUVO возила

У организацији ЈКП “Бадњево” у Неготину је одржана презентација MUVO возила, којој су присуствовали представници комуналних предузећа са територије Источне Србије и других заинтересованих фирми.

  

На почетку презентације коју су одржали представници фирме RASCO из Србије и Хрватске, присутне је поздравила Надица Васић, заменица председника општине Неготин. ЈКП „Бадњево“ прво је у Србији набавило MUVO возило за рад на висини.   

  

„Ми смо на Општинском већу донели Одлуку о набавци мултифункционалног возила, јер смо након сагледавања стања у области комуналне делатности закључили да је овакво возило потребно комуналном предузећу за квалитетније обављање своје делатности. Средства за куповину  овог возила, у износу од 10 милиона динара, обезбедили смо из буџетског Фонда за заштиту животне средине у који се слива новац грађана који плаћају еко таксу” – рекла је између осталог Надица Васић.  

  

Од преко 20 доступних надоградњи за MUVO возило, које се може користити током целе године за одржавање урбаних и руралних средина, након презентације у великој сали СО Неготин, на Градском тргу представљена су решења за зимско и летње одржавање саобраћајница и рад на висини. Уз помоћ прикључних алата, који се једноставно замене кроз неколико минута, MUVO се може користити за чишћење снега и посипање путева, чишћење и прање улица, кошење траве и растиња, заливање цвећа и сакупљање отпада.

RASCO је један од водећих европских произвођача опреме за одржавање путне инфраструктуре. Основано 1990., предузеће је данас познато широм Европе по робусним и поузданим професионалним стројевима. RASCO је данас присутан на преко 30 тржишта Европе, те средишње и северне Азије. Од развоја, креирања, тестирања и производње па до крајњег корисника, у RASCO-вим производним погонима одвија се заокружени процес који почиње сировим металом, а завршава готовим производом. RASCO нуди широк избор опреме за комунално одржавање која се користи у најекстремнијим временским условима руског, скандинавског, немачког тржишта.

  

Отварањем производних погона у Сенти у Србији 2013. године, RASCO је постао домаћи произвођач. Уз значајна улагања у производне погоне, људске ресурсе и трансфер технологије, погон у Сенти је повећао RASCO производне капацитете потребне због раста и развоја предузећа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.