Петак, 23. Март 2018.

Председник општине уручио уговоре о стипендирању студентима и ученицима средњих школа

Владимир Величковић, председник општине Неготин потписао је и уручио Уговоре о стипендирању студентима високошколских установа и ученицима средњих школа општине Неготин. Потписивању и додели уговора присуствовао и Слободан Динуловић, члан Општинског већа задужен за образовање.   


На основу Конкурса за доделу стипендија за школску 2017/2018. годину у општини Неготин, који је трајао од 26.12.2017. године до 24.01.2018. године,  Комисија за стипендирање студената и ученика средњих школа општине Неготин, доделила је укупно 17 стипендија и то 4 стипендије студентима високошколских установа и 13 стипендија ученицима средњих школа.

“Драго ми је што имамо перспрективну децу којом можемо да се подичимо и изађемо им у сусрет у виду финансијске помоћи кроз стипендије. Ово је за ученике и студентe стимулација за њихов даљи рад и образовање и ми желимо да се улаже у знање, јер знање нико не може да им одузме, а са друге стране ово је  и помоћ родитељима и њиховим кућним буџетима. Знам да ово није довољно, радићемо на томе да у наредном периоду издвајамо и већа средства за стипендирање најбољих, јер је ово улагање у будућност, што је наш циљ и једина перспектива. У односу на прошлу годину када је додељено шест стипендија ове године је додељено 17 и лично сматрам да је то напредак, с обзиром да је повећан и број ученика који испуњавају критеријуме и ово је најбоље што тренутно имамо када су у питању средњошколци и студенти.” – истакао је председник Величковић, приликом доделе уговора.

Утврђени износи стипендија за школску 2016/2017. годину и школску 2017/2018. годину су 7.000 динара месечно за студенте, а за ученике средњих школа 4.000 динара месечно. Стипендије се исплаћују у 10 месечних рата, с тим што ће ученицима средњих школа бити исплаћена ретроактивно од 1.септембра 2017. године, а студентима од 1. октобра 2017. године. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.