Петак, 19. Децембар 2014.

Председник обишао клизиште у Јабуковцу

Клизиште које се пре десетак дана појавило у Јабуковцу и даље је активно и достиже дубину од готово 3,5 метара у једном делу. Ову локацију обишли су данас председник Општине Неготин, Јован Миловановић, заменица председника, Надица Васић, грађевински инспектори и представници Савета Месне заједнице Јабуковац.

 

Наложено је да надлежне службе појачају контролу и праћење ситуације на клизишту и да се настрожије забрани прилаз неовлашћеним лицима овој локацији, која није безбедна. Електродистрибуцији је издат налог да искључи уличну расвету у овом делу селу, јер може доћи до падања бандера.

 

Грађевински инспектори претходних дана снимили су ситуацију у кориту потока који пролази испод клизишта и установили да за сада нема појаве пукотина, нити зајезеравања, али се нова пукотина појавили на десетак метара изнад постојећег клизишта, која ће морати да се прати.

   

Очекује се и извештај Бранка Јелисавца, шефа одељења за геотехнику Института за путеве, са мерама и препорукама за санацију.

   

Председник општине Неготин обишао је данас и Фекалну станицу у Неготину у циљу упознавања са стањем на овом објекту који је саграђен крајем деседесетих. Наложено је ЈКП „Бадњево“ да очисти простор око објеката од траве и шибља.