Четвртак, 26. Фебруар 2015.

Предавање за пчеларе

У организацији Друштва пчелара "Хајдук Вељко" из Неготина и Живојина Богдановића кооперанта фирме “Апиацентар” из Београда, у великој сали СО Неготин предавање је одржао професор доктор Јован Кулинчевић, један од највећих домаћих стручњака у области савременог пчеларства.

Професор доктор Јован Кулинчевић познати је и признати стручњак у области пчеларства и писац многих стручних књига, пчеларима је говорио о селекцији пчела и производња матица са посебним освртом на вароу и вирусе.

На овом једнодневмом предавању у Неготину, представљена је и фирма “Апицентар”, о којој је говорио директор Предраг Стојановић.

Предавању које је организовано у оквиру редовних активности друштва, присуствовало је око 200 пчелара из наше општине, као и гости из Зајечара, Бора, Кривеља, Кладова, Књажевца, Доњег Милановца, Мајданпека и суседне Бугарске.

 

У склопу предавања организована је и посета Регионалном тренинг центру за пчеларе у седишту Друштва која је реновирана и опремљена, у оквиру пројекта "Дунавска кућа меда".