Уторак, 21. Април 2015.

ПОЗИВ ЗА РЕДОВНУ СКУПШТИНУ АКЦИОНАРА А.Д. ТИМОК НЕГОТИН

А.D „TIMOK“
19300 Negotin
ul.Save Dragojević broj 23
MB: 07292961
PIB: 100775060


Na osnovu čl.336. i 398.st.1 tačka 8. Zakona o privrednim društvima i čl.12.st.8. Statuta A.D.“Timok“ Negotin, Odbor direktora  A.D.“Timok“ Negotin ( u daljem tekstu Društvo) na sednici održanoj dana 24.03.2015.godine doneo je:

O D L U K U

O sazivanju Redovne godišnje sednice Skupštine akcionara A.D.“Timok“ Negotin, pa se u skladu sa članom 24.Statuta A.D.“Timok“ Negotin dana 20.04.2015.godine objavljuje:

P  O  Z  I  V

ZA REDOVNU  GODIŠNJU SKUPŠTINU AKCIONARA

ZA 21.05.2015.GODINE

                           

Saziva se redovna godišnja Skupština akcionara A.D.“Timok“ Negotin.

Redovna godišnja Skupština akcionara održaće se dana 21.05.2015.godine u Negotinu, sa početkom u 13 časova, u sedištu Društva, ulica Save Dragojević broj 23.

Za sednicu Skupštine društva Odbor direktora, na sednici održanoj dana 24.03.2015.godine, predložio je sledeći:

 

DNEVNI RED

1. Prethodni postupak:

 - Otvaranje Skupštine,

 - Izbor predsednika Skupštine društva,

 - Imenovanje zapisničara i overača zapisnika,

 - Imenovanje ćlanova Komisije za glasanje,

 - Izveštaj Komisije za glasanje i verifikacija mandata članova Skupštine.

2.Redovan rad Skupštine

1. Predlog odluke o usvajanju zapisnika sa redovne godišnje Skupštine akcionara održane

    Dana 28.06.2014.godine.

2.Predlog odluke o usvajanju finansiskog izveštaja za 2014.godinu.

3.Predlog odluke o usvajanju finansiskog izveštaja Revizora za 2014.god.

4.Predlog odluke o razrešenju članova Odbora direktora A.D.“Timok“ Negotin.

5.Predlog odluke o imenovanju Odbora direktora A.D.“Timok“ Negotin.

6.Predlog odluke o usvajanju izveštaja Odbora direktora o poslovanju Društva.

7.Predlog odluke o izboru najpovoljnije Revizorska kuće za obavljanje poslova revizije za    

   2015.godinu.

8.Predlog odluke o prodaji lokala površine u osnovi 217 m2, spratnost Po+Pr, sa pripadajućim zemljištem, a koji se nalazi u ul.Kneza Mihaila broj 51 u Negotinu, broj parcele 800/2, upisan u listu nepokretnosti 10026 u KO Negotin.    

Ovaj poziv objavljuje se na intrnet stranici opštine Negotin www.negotin.rs (s obzirom da Društvo nema svoj sajt) i na sajtu Beogradske berze.

Objava na internet stranici opštine Negotin traje do dana održavanja Redovne sednice Skupštine akcionara.

Predsednik Skupštine će imenovati Komisiju za glasanje od 3 člana i zapisničara.

Društvo ima ukupno izdatih 8707 običnih akcija .Svaka akcija daje pravo na jedan glas, što čini ukupno 8707 glasova.

Kvorum za sednicu Skupštine čini obična većina od ukupnog broja glasova.Kvorum na sednici se utvrdjuje pre početka rada Skupštine.

Kvorum se računa na osnovu broja glasova prisutnih akcionara.

O predloženim Odlukama iz dnevnog reda glasa se na sledeći način:

Skupština Društva predlaže da se donesu odluke po svim tačkama predloženog dnevnog reda, sa jasnom naznakom o kojim tačkama dnevnog reda se predlaže da Skupština donese odluku i navodjenje klase i ukupnog broja akcija koja o toj odluci glasa i većini koja je potrebna za donošenje te odluke, (čl.24.st.1. tač.3.Statuta). Predložene odluke  donose se običnom većinom glasova prisutnih  ili  zastupanih akcionara imalaca običnih akcija.

Dan akcionara na koji se utvrdjuje spisak akcionara koji imaju pravo učešća u radu sednice Skupstine je 11.05.2015.godine kao deseti dan pre dana održavanja same sednice i samo akcionari koji poseduju akcije na taj dan, a koje su upisane u Jedinstvenu evidenciju akcionara kod Centralnog registra, mogu učestvovati u radu Skupštine.

Spisak akcionara utvrdjuje se na osnovu Izvoda iz jedinstvene evidencije akcionara Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Materijal za sednicu Skupštine može se preuzeti lično ili putem punomočnika, u sedištu Društva svakog radnog dana od 08 do 15 časova, od dana objavljivanja poziva do dana održavanja sednice Skupštine.

Akcionar ima pravo da lično učestvuje u radu Skupštine ako je vlasnik najmanje jedne akcije.

Akcionari mogu učestvovati u radu Skupštine i preko  punomoćnika koji će imati ovlašćenje za zastupanje.

Punomoćje se može dati i elektronskim putem, kvalifikovanim elektronskim potpisom u skladu sa Zakonom koji uredjuje elektronski potpis.

Punomoćje akcionar mora izdati u pisanoj formi u skladu sa članom 29. Statuta  i dostaviti Društvu na način utvrdjen Zakonom o privrednim društvima.Akcionar ima pravo da putem punomoćja ovlasti odredjeno lice da u njegovo ime učestvuje u radu Skupštine, uključujući i pravo da u njegovo ime glasa.

Punomočje za glasanje daje se u pisanoj formi i mora sadržati:

1.Ime, jedinstveni matični broj, broj lične karte, odnosno broj pasoša, prebivalište ili sedište akcionara.

2.Ime punomoćnika, sa svim podacima iz tačke 1.ovog stava.

3.broj, vrstu i klasu akcija za koje se punomoćje izdaje.

Akcionar, zakonski zastupnik akcionara ili punomoćnik, dužni su da original punomoćja dostave najkasnije pre početka sednice Skupštine.

Punomoćnik je odgovoran za štetu akcionaru ako pravo glasa vrši u suprotnosti sa odredbom člana 344.stav 14.Zakona o privrednim društvima i ta odgovornost se ne može unapred ili naknadno ograničiti ili isključiti.

Akcionari mogu predlagati dnevni red i postavljati pitanja u skladu sa čl.335,337. i 342. Zakona o privrednim društvima.

Jedan ili više akcionara koji poseduju najmanje 5% akcija sa pravom glasa može Odboru direktora predložiti dodatne tačke za dnevni red sednice Skupštine o kojima predlaže da se raspravlja, kao i dodatne tačke o kojima se predlaže da Skupština donese odluku, pod uslovom da obrazlože taj predlog ili da dostave tekst odluke koji predlažu u Zakonom propisanom roku.

Predklog se daje pisanim putem, uz navodjenje podataka o podnosiocima zahteva i može se uputii Društvu najkasnije 20 dana pre dana održavanja redovne sednice.

Akcionar koji ima pravo učešća u radu Skupštine ima pravo da direktorima postavi pitanja koja se odnose na tačke dnevnog reda sednice, kao i druga pitanja u vezi sa radom Društva samo u meri u kojoj su odgovori na ta pitanja neophodni za pravilnu procenu pitanja koja se odnose na tačke dnevnog reda sednice Skupštine.

Ovaj poziv se upućuje akcionarima putem pošte, preporučeno na adresu iz Jedinstvene evidencije akcionara.


Negotin                                                                                         Predsednik Odbora direktora,
20.04.2015.god.                                                                                    
Nikolić Jovan
BROJ: 02-25/1-15