Петак, 10. Јун 2016.

Потписан уговор о донацији ултразвучног апарата

Компанија „Еликсир“ власника Станка Поповића донирала је половни ултразвучни апарат марке „Сименс“ Здравственом центру Неготин. Уговор о значајној донацији апарата који ће се користити за дијагностику на одељењу радиологије Дома здравља, потписали су прим. мр сци. мед. Биљана Параскијевић, в.д. директорка Здравственог центра и Бранко Марковић, заменик директора „Еликсир“ Прахово.

  

„Желим свим грађанима општине да што мање имају потребе за услугама овог апарата али ако већ морају, сада ће бити лакше. Ми смо на иницијативу председника Синдиката у нашој компанији донирали апарат како би побољшали услове за дијагностику. Однос према широј друштвеној заједници је за нас део производње и ми на томе инсистирамо.“ изјавио је Бранко Марковић, заменик директора „Еликсир“ Прахово.

    

Политика компаније „Еликсир“ као друштвено одговорног предузећа које од 2013.године, куповином дела ИХП Прахово, егзистира на територији општине, је  да се одговорно понаша не само према запосленима, партнерима, животној средини, већ и према удружењима, спортским клубовима, селу Прахово и широј заједници.

    

У име Здравственог центра на донацији се захвалила прим. мр сци. мед Биљана Параскијевић, в.д. директора ЗЦ Неготин.„Добили смо ултразвучни апарат за потребе ултразвучне рентген дијагностике који је по карактеристикама бољи од постојећег. Није нов већ коришћени апарат али с обзиром да задовољава потребе вршења дијагностичке процедуре у области ултразвучне дијагностике,  ми  са захвалношћу прихватамо ову донацију. Ово није прва донација уручена од стране „Еликсира“ али је једна од значајнијих и вреднијих у скорије време. Надам се да ће се оваква сарадња наставити с обзиром да је компанија жели да помогне не само запосленима да раде на бољој апаратури, већ је то у интересу лечења наших пацијената и свих наших становника“.

Комапнија „Еликсир“ је у неколико наврата помагала Здравственом центру у виду донације климатизације хируршком одељењу, замене столарије на интерном одељењу, и у оквиру радова на санирању крова на  дечјем одељењу.