Среда, 07. Октобар 2020.

ПОСЕТА ЈОАКИМА ВЕРНА ЗАМЕНИКА АМБАСАДОРА КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ НЕГОТИНУ

Јоаким Верн, други човек Амбасаде Краљевине Шведске у Републици Србији посетио је нашу општину и састао се Владимиром Величковићем, председником Општине Неготин и Богданом Гугићем, замеником председника Општине. У пријатном разговору дотакли су се могућности унапређења сарадње у области култури, с обзиром да је у Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“ током дана, у организацији Амбасаде Краљевине Шведске, издавачких кућа „Одисеј“ и „Креативног центар“ и неготинске библиотеке, реализован Пројекат „Приче са севера“ . Пројекат се састоји од едукативних радионица намењених деци из Предшколске установе „Пчелица“ и изложбе илустрација из књига шведских аутора за децу.

  

Изложбу је отворио Јоаким Верн,заменик амбасадора који је том приликом нагласио значај читања књига са децом, осврнувши се на сећања мајчиног читањакњига која су оставила велики траг на њему.

  

Подсећамо, општину Неготин је у 2018.години посетио и Јан Лундин, амбасадор Краљевине Шведске поводом отварања изложбе посвећене стогодишњици дипломатских односа Србије и Шведске за које је заслужна Драга Симић Хултквист, хуманиста и борац за људска права, родом из Сикола.