Понедељак, 12. Март 2018.

Поклон честитке мајкама са више деце

Општина Неготин и ове године поводом Дана жена уручила је поклон честитке у износу од 10.000 динара, мајкама које су се у 2017. години родиле треће, четврто, пето и свако наредно дете.  

 

Обраћајући се мајкама, председник општине је истакао да је здрава породица основа сваког друштва, а да локална самоуправа улаже напор да што више помогне вишечланим породицама. 

 

Ово је само један мали вид пажње. Оно што је много значајније, по општинској Одлуци о финансијској подршци породици, 62 корисника тренутно користи право на бесплатан вртић које има свако треће и наредно дете у породици, 280 ученика, укључујући и децу из социјално угрожених породица има бесплатну ужину у основним школама на територији општине, а 9 мајки које су се породиле трећи, четврти, пети пут, прима накнаду  од пет хиљада месечно до навршених годину дана детета. Прошле године је из буџета за ове намене издвојено пет милиона динара. Општина Неготин ће у наредном периоду покушати да више помогне породицама са више деце, имајући у виду пад наталитета који је у нашој општини и више него евидентан.“ – истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

 

Ове године из буџета општине Неготин за једнократну новчану помоћ мајкама трећег, четвртог, петог и сваког наредног детета, издвојено је 310 000 динара, преко Центра за социјални рад, а на основу Закључка који је усвојен на последњој седници Општинског већа.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.