Среда, 17. Фебруар 2016.

Почео линијски превоз у приградском саобраћају на територији општине Неготин

 

Након спроведеног поступка давања концесије од данас је и званично почео да функционише линијски превоз у приградском саобраћају на територији општине Неготин. Линијски превоз функционисаће на осам линија, а као једини понуђач за превозника је изабрано предузеће Николић превоз ДОО Самариновац, ДОО АС ТУРС Неготин, Мото Боем Транс ДОО Неготин.

„Данас су аутобуси почели да саобраћају на осам линија у приградском саобраћају на територији наше општине и то је резултат озбиљног вишемесечног рада Стручног тима за давање концесије за линијски превоз у приградском саобраћају на територији општине Неготин. Дванаест превозника је откупило документацију, али је понуду послало једино предузеће Николић превоз ДОО Самариновац, ДОО АС ТУРС Неготин, Мото Боем Транс ДОО Неготин, које је и изабрано као најповољније. Аутобуси овог предузећа превозиће путнике на осам линија укупне дужине 1030,8 километара дневно. У време трајања школске године аутобуси ће имати два поласка и два доласка дневно радним данима, док ће у време школских распуста аутобуси имати минимално два поласка и два доласка недељно по линији. Концесија је дата на пет година, а уговорена цена је 133,81 динар без ПДВ-а по километру.“ – истакла је Надица Васић, заменица председника општине Неготин и председница Стручног тима.

Линијски превоз саобраћаће на линијама Неготин-Карбулово-Брестовац-Трњане-Поповица-Сиколе, Неготин-Мокрање-Речка, Неготин-Јасеница-Шаркамен-Штубик-Плавна-Малајница,Неготин-Душановац-Јабуковац,Неготин-Радујевац-Прахово-Самариновац-Неготин, Неготин-Чубра, Неготин-Видровац-Дупљане и Неготин-Рајац-Тамнич-Рајац.        

Ред вожње по линијама можете преузети овде >>

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.