Четвртак, 25. Јул 2013.

Почела реконструкција зелене пијаце


Рушењем постојеће металне конструкције почела је реконструкција зелене пијаце. Реализацијом овог пројекта наш град добиће савремену пијацу са халом за продају млека и прерађевина, новим локалима и функционално уређеним и опремљеним простором за промет пољопривредних производа.

 

„Реконструкција једине зелене пијаце у граду је капитални пројекат за општину Неготин јер се у уређење простора на који су упућени сви грађани и где се одвија велики промет пољопривредних и прехрамбених производа, деценијама није улагано. Неготин ће добити најсавременију пијацу у региону која задовољава све стандарде, на задовољство купаца и продаваца, што ће сасвим сигурно утицати и на повећан промет и зараду произвођача“ – истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

Вредност целокупне инвестиције је 114 милиона динара и комплетно се финансира из буџета Општине Неготин. За извођача радова, као најповољни понуђач, изабрана је фирма „Тончев градња“ из Сурдулице. Реконструкција пијаце ради се по пројекту арихектонског бироа „РАУМ“ из Беграда.

„Након рашчишћавања зелене пијаце, односно по демонтажи постојеће металне конструкције, поставиће се нова водоводна и канализациона мрежа, простор ће поплочан бехатон плочама, биће изграђене хала за млечне производе са 40 расхладних уређаја и нови локали.  Рок за завршетак радова на простору укупне површине 14.500 квадратних метара је мај 2014. године“ – нагласио је Стојан Стефановић, директор ЈП за грађевинско земљиште.

 

Због радова на простору зелене пијаце тезге за продају пољопривредних производа привремено су измештене на паркинг у Улици Милентија Поповића. Лицитација за закуп тезги и места за продају робе на овом простору заказана је за 31. јул, обавестио нас је Голуб Рајић, в.д. директор ЈКП „Бадњево“.