Среда, 14. Март 2018.

Почела подела пензионерских идентификационих картица

Владимир Величковић, председник општине Неготин уручио је јуче прве идентификационе картице пензионерима из општине Неготин, које ће моћи да користе уместо пензионих чекова. Уручењу првих ИД картица присуствовала и Верица Чарапић, директорка Филијале Фонда ПИО Бор.   


Иницијативу за израду идентификационих картица покренуло је Министарство за рад, борачка и социјална питања, у циљу смањења трошкова, али и повећања безбедности самих пензионера, јер за разлику од чека, који садржи много више личних података о пензионеру, износа пензије, које је могао да види свако током доказивања статуса, ИД картица садржи само име и презиме корисника, идентификациони број, као и филијалу где лице прима пензију.


Израда картица пензионере неће коштати ни динара, с обзиром на то да ће их ПИО фонд правити о свом трошку. Сваки корисник ће је добити при исплати пензије од поштара, док ће је они који новац подижу у банци идентификациону картицу добијати у филијалама ПИО фонда.

Право на идентификационе картице у Неготину има 8951 пензионер.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.